Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

In Memoriam : ZLATAN RADIĆ - RICO

Avioradar.

In memoriam : ZLATAN RADIĆ - RICO

"Jednom kada osjetiš letenje, hodaćeš zemljom očiju uprtih u nebo. Tamo gde si bio i tamo gdje se želiš vratiti." - Leonardo da Vinci

 
Molim te reci mi da nije istina! Čuo sam da je umro Rico! To nije moguće…

Tako je u subotu, 16.rujna 2017. započinjala svaka komunikacija među prijateljima, poznanicima iz zrakoplovstva, zaljubljenicima u letenje. Nakon potvrde tužne vijesti, još onako u nevjerici, potekle su suze.

U razgovorima koji su tada uslijedili svatko se prisjetio neke zgode ili anegedote vezane uz Ricu. I osmjeh pomiješan sa suzama vratio se svima na lice.

Uvijek vedar, nasmijan, spreman na šalu. Tu je vedrinu zarazno prenosio na okolinu, naprosto sa njime u blizini niste mogli imati loš dan. Svaki radni dan, i onaj najteži začinio je nekim vicom.

Bio je divan suprug i otac petoro djece.

 

Capt. Zlatan Radić, za prijatelje i kolege Rico, rođen je 25.siječnja 1959. godine u Osijeku. Profesionalnu karijeru započeo je u Aviogenexu. U Croatia Airlines zapošljava se odmah po osnutku, gdje ostaje do 2007.

Kao kapetan instruktor na A320 karijeru je nastavio na drugim kontinentima. Nakon kratkog boravka u Indiji, u kompaniji Go Airlines, odlazi u Hong Kong Airlines.

Iznenadna smrt zatekla ga je na školovanju za kapetana za A350 u Hong Kongu.

f_800_450_16119285_00_images_Collage_Zlatan_Radic2.jpg

 
“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.” 
― Leonardo da Vinci

 

Foto: Obiteljski album (uz dopuštenje)

Twitter