Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

U Dubrovniku potpisan ugovor sa izvođačima radova za nastavak radova

N.S. / V.Ć..

Potpisivanje ugovora ZLD

Jutros su u konferencijskoj sali ZL Dubrovnik u prisustvu medija i lokalne samouprave, potpise na ugovor o izvođenju daljnjih radova na rekonstrukciji i nadogradnji ZLD, stavili: ministar Oleg Butković, direktor ZLD Roko Tolić te predstavnici Zajednice ponuditelja koju čine Poduzeće za ceste Split d.d, Strabag AG i Elektrocentar Petek d.o.o..

Navedeni ugovor ukupne vrijednosti 899.998.028,02 kn realizirat će se u sklopu projekta "Razvoj zračne luke Dubrovnik" a isti će biti financiran putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

"Od završetka ljetnog reda letenja kada prestane intenzivan promet zrakoplova kreće se sa velikim poslovima u zračnoj luci. Prije svega na rekonstrukciji uzletno-sletne staze koja je naš osnovni resurs za rad a koja je izgrađena daleke 1962.godine i koja je pretrpila ozbiljna oštećenja u Domovinskom ratu, a do sada nije ozbiljnije sanirana i upravo je ovo trenutak da kroz ova fondovska sredstva napravimo taj važan zadatak.

Osim toga graditi će se i nove parkirne pozicije i nova spojnica za rulanje zrakoplova i novo gorivno postrojenje, prvo takvo u RH gdje će cijevi dolaziti do parkirnih pozicija zrakoplova, nova upravna zgrada i još dosta manjih projekata." - rekao je direktor Tolić

Iskoristio je ovu prigodu da zahvali Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe čiji ljudi permanentno iz dana u dan rade sa stručnim službama zračne luke u osiguranju uvjeta za rad jer netreba zaboraviti zračna luka mora sve poduzeti da cijelo vrijeme zadrži da referentni tip zrakoplova u ovom slučaju Airbus 320/319, Boeing 737 imaju sigurne uvjete za sljetanje.Također zahvalio je i MUP-u čiji će djelatnici imati jako puno posla na osiguranju zbog velikog broja radnika i opreme u štićenoj zoni.

Za kraj je direktor ZLD medijima najavio ponovni susret povodom dolaska dvomilijuntog putnika u rujnu, po prvi put u povijesti ove zračne luke.

Foto: N.S. - Avioradar
Video prilog: DubrovnikNet TV