Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Novosti i informacije

Rekordni rezultati prometa i povećanje broja zaposlenih

Nenad Sredojević.

f_800_450_16119285_00_images_ZLZagreb_3.jpg

Zračna luka Franjo Tuđman tijekom ljetnog reda letenja bilježi rekordne rezultate prometa putnika pa je tako prošli mjesec, lipanj, završila sa 16 posto povećanja broja putnika. Milijuntog je putnika po prvi put u povijesti zagrebačka zračna luka dočekala je u svibnju, a kumulativni rast broja putnika u prvih šest mjeseci 2017. u usporedbi s istim razdobljem 2016.godine iznosi 9 posto. Ove rezultate prati i povećanje broja zaposlenika. Od preseljenja cjelokupnog poslovanja na novi putnički terminal ukupno je zaposleno 111 novih djelatnika.
Uoči same špice ljetne sezone uspostavljeno je 8 novih linija, među kojima su i tri linije dvaju novih avioprijevoznika Monarch i Emirates, a postojeće zrakoplovne kompanije povećale su svoje kapacitete ili broj frekvencija. Nacionalni prijevoznik Croatia Airlines otvorio je četiri nove destinacije iz Zagreba: Stockholm, Helsinki, Oslo i Bukurešt od kojih posljednje tri predstavljaju destinacije s kojima Zagreb dosad nikad nije bio izravno povezan. Sve je to izravno utjecalo na značajan porast prometa putnika.
Trend rasta očekuje se i u zimskom redu letenja, tako već sad možemo objaviti novosti. Naime, početkom zimske sezone, točnije od 31.10.2017. aviokompanija Eurowings najavila je uvođenje nove izravne linije za Düsseldorf tri puta tjedno, dok nacionalni prijevoznik Croatia Airlines svoje sezonske linije za Lisabon i Barcelonu po prvi put u povijesti produljuje van sezone te planira prometovanje kroz cijelu prvu polovicu zimske sezone. Poljska kompanija LOT, kao i norveški Norwegian će također zadržati dio novo uvedenih sezonskih frekvencija kroz zimski red letenja. - priopćili su iz Zračne luke.