Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Novosti i informacije

CTN: Očitovanje o sinoćnjem preusmjeravanju OU664 u Rim

Nenad Sredojević.

f_800_450_16119285_00_images_CTN_9A-CTJ.jpg

Nacionalna zrakoplovna kompanija nam je odgovorila na upit vezano za sinoćnje preusmjeravanje zrakoplova na Rim.

Njihovo očitovanje prenosimo u cijelosti.

Let OU/CTN664 preusmjeren na Rim nakon što je MZLZ odbila prihvat

"Zbog iznenadne bure, odnosno jačine vjetra koji je sinoć na dubrovačkom području prelazio maksimalne dopuštene kriterije Croatia Airlinesa za sigurno slijetanje, zrakoplov Croatia Airlinesa na letu OU664 Zagreb – Dubrovnik nije mogao sletjeti u dubrovačku zračnu luku.

 Zbog toga je odlučeno da se zrakoplov na letu OU664 preusmjeri natrag u MZL Zagreb, odnosno u polazišnu zračnu luku, no MZL Zagreb obavijestila je kompaniju da prihvat zrakoplova Airbus 320 i 124 putnika u to doba (oko ponoći) više nije moguće obaviti. 

 S obzirom na činjenicu da u Hrvatskoj više nije bila otvorena ni jedna zračna luka, zrakoplov je preusmjeren u Rim, gdje je svim putnicima osiguran hotelski smještaj i to o trošku Croatia Airlinesa. U skladu s Europskom regulativom, kompanija će svim putnicima osigurati prvi raspoloživi let do njihovoga krajnjeg odredišta, Dubrovnika, i to danas oko 13 sati i 45 minuta na letu Rim – Dubrovnik.

 Croatia Airlines ispričava se svim putnicima na poremećaju u planiranom putovanju, iako nije mogla utjecati na niti na jedan od razloga poremećaja."

Foto: Avioradar