Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Održan prvi AIRVG 2017

Marko Ćaćić.

f_800_450_16119285_00_images_AIRVG2017_HRZ_PC9_AIRVG2017_MAY17_MC.jpg

 

Danas je na području Zrakoplovno-tehničkog centra u Velikoj Gorici održan prvi AIRVG 2017.

Letački program koji je započeo oko 14 sati otvorio je MiG-21 UMD "kockica" kao glavna atrakcija. Nakon njega je formacija od 3 zrakoplova Aerokluba Velika Gorica napravila prelet i program. Uz mnoštvo generalne avijacije, tu je još bio i program helikoptera Zrakoplovne jedinice Specijalne jedinice MUP-a EC-135- P2+, helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-171sh, a završni dio programa izvela su Krila Oluje u formaciji 6 zrakoplova PC-9. Iako je dio vremena padala kiša, program je išao po planu.

Od statičke izložbe, posjetitelji su mogli u hangaru pogledati dva zrakoplova Canadair CL-415, Air Tractor AT-802, dva MiG-21, Mi-8MTV-1 i Mi-171Sh, mnoge druge zrakoplove generalne avijacije te MiG-21 "Osvetnik Dubrovnika". Za zrakoplove u kojima je bilo dopušteno ući ili "zaviriti" u njih, najčešće se čekalo u duljim redovima. 

Uz statičku izložbu, u jednom šatoru je postavljen simulator MiG-21 na kojem se moglo vježbati virtualne letačke sposobnosti. Štandove na kojima su se posjetitelji mogli informirati su imali Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana, Međunarodna zračna luka Zagreb, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica, Croatia Airlines, Trade Air, Zrakoplovno-tehnička škola „Rudolf Perešin“, Veleučilište Velika Gorica, Aeroklub Velika Gorica, Grad Velika Gorica i Turistička zajednica Velike Gorice.

Kako je danas to izgledalo pogledajte u našoj galeriji:

Zrakoplovna priredba bi se trebala održati i sljedeće godine.

 

Foto: Marko Ćaćić / Avioradar
Video: MORH