Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

[PRIOPĆENJE] Sindikat ORCA najavljuje štrajk i poziva Vladu da imenuje upravu

Nenad Sredojević.

CTN tehnika

 

Povodom neuspjelih pregovora sa tvrtkom Croatia Airlinesom, sindikat ORCA se oglasio priopćenjem koje prenosimo u cijelosti: 

"U ponedjeljak 11.06.2018. je završen proces neuspjelog pregovaranja između uprave Croatia Airlinesa i radnika okupljenih u sindikat zrakoplovnih tehničara, kabinskog osoblja i pilota. 
 
Nakon godinu i pol dana iscrpili smo sve mogućnosti za bilo kakav dogovor jer nemamo ozbiljnog sugovornika.
 
Godine pogrešnih poslovnih odluka, tvrdoglavo odbijanje prihvaćanja činjenica i bilo čijih dobronamjernih prijedloga i kritika dovelo je krizu upravljanja tvrtkom do točke da se letačke operacije ne mogu raditi s vlastitim osobljem i avionima. 
 
Smatramo da naše kolege iz uprave, nažalost,  više ne rade u okvirima razumnog ljudskog ponašanja i Croatia Airlines je postala žrtva katastrofalne poslovne politike.
 
Najbolji primjer je još uvijek aktualna situacija sa stotinama otkazanih letova i unajmljenih tuđih aviona sto nam je nanijelo milijunske štete. 
 
Stečeni su uvjeti za industrijske akcije kao posljednji način da se ukaže vlasniku na probleme tvrtke. Javnost i naše putnike ćemo na vrijeme informirati o svim zbivanjima.
 
Još jednom pozivamo Vladu RH da pomogne Croatiji Airlines dok se još ima vremena i da imenuje najbolju upravu u punom mandatu."  - stoji u priopćenju koje potpisuje izvršni odbor sindikata Organizacije Radnika Croatia Airlinesa

Foto ©
Avioradar - Karlo Mudri

Twitter