Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Zračna luka Zadar: Dva nova zračna prijevoznika, dvije nove linije

Jan Kotek / Zračna luka Zadar.

Germania Airbus A319

Jučer, u subotu 12. svibnja, u Zračnoj luci Zadar bilo je razloga za slavlje. Čak dva nova zračna prijevoznika prvi put su sletjela u Zadaru. Istovremeno to znači i dvije nove sezonske linije za Zadar od jučer. 

Belgijski nacionalni zračni prijevoznik Brussels Airlines (SN/BEL), član globalnog udruženja zračnih prijevoznika Star Alliance prvi put doletio je u 19 sati i 10 minuta na novoj sezonskoj liniji Bruxelles - Zadar. Istovremeno ovo je bio prvi dolazak zrakoplova tipa Sukhoi SuperJet SSJ-100-95 na zadarsku zračnu luku. Ovaj zrakoplov ruske proizvodnje proizveden je prije godinu dana i kod Brussels Airlinesa je uz 5 drugih primjeraka istog tipa u najmu od irskog regionalnog zračnog prijevoznika CityJet (WX/BCY). Ova linija ostaje u prometu jednom tjedno, subotom, do 29. rujna 2018. godine.

f_800_450_16119285_00_images_Brussels_Airlines_SN_SU9_EI-FWD_ZAD_12may18_ZAD.jpeg

Drugi novi zračni prijevoznik od jučer u Zadru je Germania Flug (GM/GSW). Njihov zrakoplov tipa Airbus A319 jučer u 20 sati i 40 minuta je svečano dočekan na prvom dolasku novoj sezonskoj liniji iz Züricha. Germania Flug u švicarskoj je tvrtka kćer njemačkog zračnog prijevoznika Germania (ST/GMI). Nova linija Zadar - Zürich bit će u prometu dva puta tjedno, srijedom i subotom do 13. listopada 2018. godine. Uvođenjem nove linije za Zadar Germania je ukinula svoju prošlogodišnju liniju Split - Zürich

f_800_450_16119285_00_images_Germania_ZRH-ZAD_Zadar-Airport_Germania_17.jpg

Priopćenje za Javnost Zračne luke Zadar:

Germania povezala Hrvatsku i Švicarsku: Uspostavljena prva linija Zadar - Zurich 

Nezavisna zrakoplovna kompanija Germania uspostavila je ove subote, 12.05.2018., novu liniju prema Zračnoj luci Zadar i povezala ovaj dio Hrvatske sa Zurichom. Zrakoplov Airbus A319 svečano je dočekan tradiocionalnim “krštenjem” vodenim topovima vatrogasne postrojbe. 

Direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić izrazio je zadovoljstvo uspostavljenom suradnjom s Germaniom. “Vrlo smo ponosni na dolazak nove kompanije u Zadar i novom linijom za Zurich. Iznimno je važno da Zračna luka Zadar ima vezu prema tako značajnom europskom zrakoplovnom čvorištu kao što je Zurich”. Financijski direktor Germanije Jörg Adenmatten zahvaljujući na toploj dobrodošlici, istakuo je kako širenje mreže letova prema Hrvatskoj postaje sve važniji dio strategije Germanije. “Uspostava ove linije novi je i važan korak u širenju naše ponude u ovoj predivoj regiji. Kroz povijest duge su veze između Hrvata i Švicaraca. Ponosni smo što možemo ponuditi direktan let brojnoj zajednici Hrvata u Švicarskoj, te građanima Švicarske koji u velikom broju dolaze na odmor u Hrvatsku.”

Pogledajte foto galeriju sa svečanog dočeka zrakoplova Germanije tipa Airbus A319 iz Züricha

 Foto © Zračna luka Zadar (ZAD/12.05.2018)

Twitter