Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Norwegian se širi i na Argentinu

Ivo Gračanin.

Norwegian Air Shuttle

Niskotarifni zračni prijevoznik Norwegian Air Argentina (NAA) od argentinske državne uprave dobio je Air Services Operator Certificate (AOC). Tim se dokumentom prepoznaje tvrtku kao komercijalnog zračnog prijevoznika i certificira ga u odgovarnosti sa svim sigurnosnim i kvalitativnim standardima za aeronautičke operacije prema zakonima države Argentine.

Bjørn Kjos, direktor Norwegiana, rekao je: “Počašćeni smo dobivanjem autorizacije od argentinske državne uprave i zahvaljujemo se ministru prometa, Guilermo Dietrichu, i njegovom timu na vjeri u Norwegian. Ovo je velika vijest koja pokazuje kako smo sve bliže početku operacija u Argentini sa svojim sigurnim, efikasnim i srdačnim servisom.”

Ole Christian Melhus, direktor Norwegian Air Argentine, rekao je: “Dobili smo AOC s velikim entuzijazmom i čašću. Veliki je to korak prema našem putovanju u Argentini. Također, zahvaljujemo se na predanosti i profesionalnosti direktoru nacionalne organizacije civilnog zrakoplovstva, Tomáus Insaustiju, te njegovom timu. Sada ćemo svoj fokus prebaciti na početak ponude naših sigurnih i povoljnih letova milijunima putnika kao i kreiranju novih poslova te poticanju lokalne ekonomije.“

Norwegian Air Argentina je argentinski zračni prijevoznik koji je osnovan u ožujku 2017. godine. U prosincu 2017.  argentinska je državna uprava odobrila Norwegian Air Argentini 152 rute, među njima za 72 domaća i 80 međunarodnih odredišta. Prijevoznik je dobio svoj prvi zrakoplov Boeing 737-800 15. siječnja 2018. s likom Astora Piazzolla, poznatog argentinskog skladatelja i aranžera, naslikanog na repu zrakoplova.

Foto: J.K.- Avioradar