Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

FlyNIKI, austrijska niskobužetna zrakoplovna tvrtka prestaje sa letenjem dana 14.12.2017

Piše: Ksenija Krolo Herceg.

Niki Airbus A320 Frankfurt

Saznajemo – www.FlyNIKI.com, austrijskia niskobužetna zrakoplovna tvrtka, u vlasništvu Lufthanse i privatnog fonda  prestaje sa letenjema dana 14.12.2017

Još jedna u nizu europskih aviokompanija koja je podlegla beskrupuloznoj konkurenciji na zgusnutom i nemilosrdnom europskom zračnom tržištu.

Putnici koji su kupili karte preko posrednika, putničkih agencija, upućuju se na iste koje imaju obavezu zbrinuti putnike.

Nekoliko avio kompanija ponudilo je prevesti NIKI putnike po principu liste čekanja tj first-come-first-serve uz simboličnu novčanu naknadu.

NIKI također obavještava svoje putnike koji su zapeli na putu da nažalost TUIfly nije ponudio navedenu podršku. To je naročito korisna informacija iz razloga što je većina putnika domicilno sa njemačkog, austrijskog i švicarskog tržišta.

Prema našim saznanjima preporuka je putnicima da se što prije sami pobrinu za povratak prateći objave na web stranici flyNIKI.com.

Također, ukoliko ste nedavno kupili zrakoplovnu kartu koja uključuje servis NIKI Airline i platili kreditnom ili debitnom karticom pokušajte sa bankarskom kućom postignuti dogovor na način da stopiraju financijsku transakciju prema FlyNIKI.

FlyNIKI bila je omiljena kompanija koja je sljedbenik Lauda Air-a osnovane od nekadašnjeg asa Formule 1, Niki Lauda.

Osnovana je 2003 godine, sjedište tvrtke je na zračnoj luci u Beču te broji 836 zaposlenih.

U vlasničkoj strukturi je 48% Lufthansa i 50,2 % NIKI Privatstiftung

Broj zrakoplova u vlasništvu je 31 i povezivali su Beč, Graz, Salzburg, Innsbruck sa 36 , uglavnom turističkih, destinacija u Europi i sjevernoj Africi.

Auf wiedersehen Niki!

Foto: Avioradar J.K. (FRA/25.5.2012)

Twitter