Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

SWISS prezentirao podatke za treći kvartal

Piše: Ivo Gračanin.

© Avioradar - Ivo Gračanin
SWISS A220

 

SWISS je tijekom programa restrukturiranja uspio uštedjeti oko 500 milijuna švicarskih franaka i program ide prema svojem planu.

Pet zrakoplova Airbus A330 trenutačno je parkirano kako bi se smanjila longhaul flota. Uskotrupna flota se također smanjuje i iz nje se izbacuju pojedini stariji zrakoplovi Airbus A320. Ove godine SWISS će u flotu dobiti dva nova Airbusa A320neo, dok se isporuka preostalih zrakoplova odgađa do daljnjega.

Dio flote drugih zračnih prijevoznika koja obavlja letove za SWISS, poput Helvetic Airwaysa, također će biti smanjena.

SWISS je povećao broj putnika u odnosu na isto razdoblje prošle godine u srpnju za 88,3 %, u kolovozu za 123,7 % i u rujnu za 204,6 %. Prosječna popunjenost putničke kabine iznosi 66,4 %, a kapacitet je dosegao 55 % pretkrizne razine. Popunjenost kabine je veća na letovima unutar Europe, dok je na interkontinentalnim letovima manja, no svejedno su ostvareni puno bolji rezultati u odnosu na 2020.

U prvih 9 mjeseci ove godine, SWISS je prevezao 3,7 milijuna putnika, odnosno 15.2 % manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U tom su razdoblju odrađens 35.264 leta što je 14,6 % manje u odnosu na 2020.

U četvrtom kvartalu 2021. SWISS će ponuditi 50 % predkriznog kapaciteta. Planira se povezivanje 90 odredišta sa čvorištima u Zürichu i Ženevi. To je skoro isti broj kao prije krize, ali sa smanjenim brojem tjednih letova. Za neke od letova koristit će i tri zrakoplova Boeing 777-300ER koji su privremeno, tijekom pandemije, bili prenamijenjeni u teretne zrakoplove kako bi se odgovorilo na povećanje potražnje za teretnim prijevozom.

Twitter