Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Ryanairovi pregovori o nabavi zrakoplova Boeing MAX10 završili bez dogovora

Piše: Ryanair.

Ⓒ Boeing
Boeing max family

 

Ryanair, europski zračni prijevoznik broj 1 je danas, u ponedjeljak 6. rujna, objavio kako su pregovori s Boeingom za narudžbu MAX10 (koji bi slijedili dogovorenu isporuku 210 zrakoplova B737-8200 "Gamechanger") okončani bez dogovora o cijenama. Ryanair će u sljedećih 5 godina, od 2021. do 2025., preuzeti više od 200 zrakoplova B737 "Gamechanger". Nakon ove isporuke, Ryanairova flota će imati više od 600 zrakoplova koji će godišnje moći prevesti preko 200 milijuna putnika.
Ryanair i Boeing vodili su posljednjih 10 mjeseci razgovore o velikom broju narudžbi zrakoplova Boeing MAX10. Međutim, prošli tjedan postalo je jasno kako se ne može postići dogovor o cijenama između partnera pa su se obje strane usuglasile ne gubiti vrijeme na daljnje pregovore

Michael O'Leary iz Ryanaira je rekao: “Razočarani smo što nismo uspjeli postići dogovor s Boeingom o narudžbi MAX10. Međutim, Boeing ima optimističniji pogled na cijene zrakoplova nego mi, a uz to, mi se vrlo disciplinirano držimo odluke ne plaćati visoke cijene zrakoplova. Imamo više nego dovoljan broj naručenih zrakoplova, što će nam omogućiti snažan rast u sljedećih 5 godina. Naša flota Boeing 737 narast će na više od 600 zrakoplova, što će omogućiti Ryanairu iskoristiti izvanredne mogućnosti i prilike za rast diljem Europe, sad kad se kontinent oporavlja od pandemije koronavirusa. Ne dijelimo Boeingova optimistična predviđanja cijena. Možda je baš to razlog zašto su posljednjih tjedana drugi veliki korisnici Boeinga, poput Delte i Jet2, dogovorili nove narudžbe zrakoplova s Airbusom, a ne Boeingom ”.

 

Twitter