Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Austrian Airlines testira novu uslugu u suradnji s Austrijskim željeznicama

Piše: Ivo Gračanin.

© Ivo Gračanin
OBB RailJet

 

Od 23.8.2021. Austrian Airlines će testirati mogućnost prijave na let i predaje prtljage na samom željezničkom kolodvoru, kako bi putnicima omogućio još ugodnije putovanje. Na tom projektu surađuje s Austrijskim željeznicama (ÖBB) i njihovim vlakom Railjetom. Tijekom testiranja, putnici će se moći na polaznom kolodvoru prijaviti za let i predati prtljagu u razdoblju od 23.8. do 31.10.2021. Prtljaga će na kolodvorima dobiti potrebne naljepnice i bit će prevežena do konačnog odredišta. Radnici će se pobrinuti za prtljagu dok putnik, kad stigne na zračnu luku u Beču, samo nastavlja prema svojem izlazu gdje će se ukrcati u zrakoplov bez razmišljanja o prtljazi.

Direktor Austrian Airlinesa, Alexis von Hoensbroech, rekao je: „S uslugom prijave putnika i predaje prtljage na polaznom kolodvoru, otklanjamo glavni nedostatak povezanog putovanja željeznicom i zračnim prijevozom u odnosu na povezano putovanje s dva leta preko nekog čvorišta. Ovom uslugom želimo privući što više putnika koji će stizati željeznicom u naše čvorište u Beču i nastavljati putovanje zrakoplovom.”

Putnici Austrian Airlinesa koji rezerviraju AIRail uslugu imaju mnogo prednosti, poput vaučera za hranu i piće koji mogu iskoristiti u vagon – restoranu, imaju zajamčen nastavak putovanja prvim mogućim letom/vlakom u slučaju kašnjenja. Putnici u poslovnom razredu i u vlaku putuju prvim razredom, te imaju mogućnost pristupa u ÖBB čekaonice za poslovne putnike prije samog putovanja. Putnici putovanjem vlakom također prikupljaju nagradne milje u Miles & More nagradnom programu.

Predaja prtljage će se organizirati na testnoj bazi u razdonlju od 23.8. do 31.10.2021. na AIRail rutama Salzburg Glavni kolodvor – Beč zračna luka i Linz Glavni kolodvor – Beč zračna luka, s dva dnevna polaska na svakoj ruti.

Vozni red:

Linz Glavni kolodvor – Beč zračna luka:

RJ 861/ OS 3506     10:16 – 11:57

RJ 563/ OS 3514     15:16 – 16:57

 

Salzburg Glavni kolodvor – Beč zračna luka

RJ 861 / OS 3548    09:08 – 11:57

RJ 563/ OS 3544     14:08 – 16:57

Twitter