Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Kargo Xpress povećava kapacitet s dva 737-800BCF

Piše: Ivo Gračanin.

© GECAS
Kargo Xpress 737-800BCF

 

Leasing kuća GECAS će putem leasinga iznajmiti dva zrakoplova Boeing 737-800BCF start-up zračnom prijevozniku Kargo Xpress. M Jets International je tvrtka koja je pokrenula teretnog prijevoznika Kargo Express. BCF oznaka na 737-800BCF kratica je od Boeing Converted Freighter, odnosno zrakoplov koji je promijenjen iz putničke u teretnu inačicu.

Isporuke zrakoplova se očekuju u listopadu i prosincu 2021. Ta će dva zrakoplova povećati kapacitet novom zračnom prijevozniku iz Malezije. Započeo je s letenjem u lipnju s jednim zrakoplovom Boeing 737-400F. S ovim povećanjem kapaciteta zračni prijevoznik će se usredotočiti na sjevernu Kinu i zapadnu Indiju, te letjeti na rutama koje nemaju dovoljno kapaciteta.

Gunasekar Mariappan, direktor M Jets Internationala, rekao je: „Kargo Xpress cijeni blisku suradnju s leasing kućom GECAS na projektu uvođenja 737-800BCF u našu flotu. Usredotočeni smo na razvoj robusne, pouzdane i cjenovno prihvatljive mreže odredišta unutar Azije, baziran oko flote teretnih zrakoplova Boeing 737. Naš cilj je biti davatelj usluga prijevoza za ekspresne pošiljke internet trgovine, izravne pošiljke između dviju točki i povezani prijevoz kamion-zrakoplov za kupce diljem Azije.”

Twitter