Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Emiratesova reklama nije za one koji se boje visina

Piše: Ivo Gračanin.

© Emirates
Emirates

 

Prvo pogledajte reklamu:

 

U novoj Emiratesovoj reklami članica kabinskog osoblja stoji na vrhu najviše zgrade na svijetu, Burj Khalifi, na visini od 828 metara. Pridružila se nekolicini ljudi koji su imali priliku stajati na samom vrhu te zgrade.

U početku reklame, „kabinka” drži velike papire na kojima su napisane poruke, te ih izmjenjuje. Prizor je nadahnut filmom „Love Actually” iz 2003. Nakon što publika pročita poruke s papira, kamera se udaljava, prkazuje nam se gdje stoji članica kabinskog osoblja kao i panorama Dubaija.

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_Emirates_Emirates_Burj_Khalifa_Commercial_1_Foto_C_Emirates.jpg

 

Kako bi vas uvjerili da ovo nije montaža, postoji i drugi video uradak koji nam otkriva kako se snimalo i što se sve radilo. Kako bi bilo moguće snimiti ovaj video, svi članovi tima su morali proći detaljno planiranje, treniranje, testiranje i pridržavati se striktnih sigurnosnih protokola. Glavna glumica je stajala na samo 1,2 metra promjera vrha zgrade na 828 metara nad morem. Emirates je proveo natječaj za izbor glavne glumice među svojim kabinskim osobljem, a odabrana je instruktoricu padobranstva.

Tijekom snimanja i same pripreme, sigurnost je sve vrijeme morala biti na visokoj razini. Kako bi zaštitili glavnu glumicu od pada, bila je prikvačena sigurnosnim remenjem za posebno izgrađeni metalni stup samo za tu namjenu. Sva sigurnosna oprema je skrivena pod uniformom.

Snimanje je započelo tijekom zalaska sunca kako bi se uhvatio zlatni sat. Samo penjanje do vrha po raznim ljestvama trajalo je 1 sat i 15 minuta. Tim je proveo oko 5 sati na vrhu zgrade kako bi sve pripremio za snjimanje kao i snimio samu reklamu. Za snimanje je korišten i dron.

I na kraju pogledajte kako je teklo snimanje reklame.

Twitter