Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Lufthansa: vraća se Airbus A340-600 s prvim razredom

Piše: Ivo Gračanin.

© Lufthansa
Lufthansa A340-600

 

Kako se polako vraća globalna potražnja za putovanjima, Lufthansa želi ojačati svoju premium ponudu iz Minhena, te će opet nuditi prvi razred na pojedinim rutama. Zbog toga će reaktivirati 5 svojih zrakoplova Airbus A340-600 s putničkom kabinom raspoređenom u 4 razreda. Prvi razred u tim zrakoplovima ima 8 sjedala.

Polijetanje A340-600 na komercijalnim letovima se očekuje tijekom ljeta 2022., te će letjeti prema odredištima u Sjevernoj Americi i Aziji. Odluka o reaktivaciji tih zrakoplova je donesena zbog povećane potražnje za putovanjima, bilo poslovnih, bilo turističkih.

U kasno ljeto 2023. u Lufthansinu flotu će se priključiti prvi zrakoplov Airbus A350-900 s prvim razredom, bit će baziran u Minhenu, te će povećati preimum ponudu u tom Lufthansinom čvorištu. Prije pandemije koronavirusa, Lufthansa je u svojoj floti imala 17 zrakoplova Airbus A340-600. Sad je 12 zrakoplova iz te flote u postupku prodaje, dok će se preostalih 5 reaktiviranih prodati u nekim kasnijim vremenima.

Ovo će biti jedinstvena prilika za sve one koji žele letjeti tim zrakoplovom, Lufthansa će biti jedna od nekoliko zračnih prijevoznika na svijetu koji lete s tim tipom, a jedina među najvećim prijevoznicima u svijetu. S dolaskom novih zrakoplova Airbus A350 s prvim razredom, postupno će se smanjiti potreba za A340-600 u floti. Iako smo svi mislili kako se A340-600 neće više nikad vratiti u Lufthansinu flotu, ipak se čudo dogodilo. Zato, ako ćete iduće godine putovati s Lufthansom na nekom longhaul letu, prije nego kupite kartu, provjerite koji se zrakoplovi nude na letovima, možda vam se ponudi baš A340-600 pa ga odaberite jer vam je to povijesna prilika ukoliko volite 4 motora na zrakoplovu.

Twitter