Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Spreman za uzlijetanje: Eurowings Discover dobio AOC

Piše: Ivo Gračanin.

Foto: © Lufthansa
Eurowings Discover A330

 

Njemačka agencija za civilno zrakoplovstvo 16.6.2021. je Eurowings Discoveru dodijelila AOC (Air Operator Certificate), te tako novi zračni prijevoznik može krenuti sa svojim prvim letovima kao zasebni zračni prijevoznik u Lufthansa grupi.

Eurowings Discover je novi zračni prijevoznik i Lufthansina tvrtka kći koja će se usredotočiti na letenje prema turističkim odredištima. Letjet će na kratkim, srednjim i longhaul letovima. Upotpunit će ponudu letova prema atraktivnim turističkim odredištima iz Lufthansinih njemačkih čvorišta. Isto načelo Lufthansa grupa nudi već godinama u kombinaciji Swissa i Edelwiessa u švicarskom čvorištu Zürichu.

Zahvaljujući integraciji u Lufthansinu mrežu, putnici će imati mogućnost kombiniranja zračnih prijevoznika iz Lufthansa grupe kako bi putovanje prošlo što brže i jednostavnije do njihovih krajnjih odredišta. Svi letovi se za sad mogu rezervirati na stranicama Lufthanse, dok letovi trenutačno imaju LH brojeve letova. Promjena u Eurowings Discover brojeve letova 4Y dogodit će se u tjednu kad kreće inauguracijski let.

Flota će se sastojati od najviše 11 zrakoplova tijekom ove godine, te će narasti na 21 zrakoplov do sredine iduće (10x Airbus A320 i 11x Airbus A330). Svi zrakoplovi će doći iz zračnih prijevoznika iz Lufthansa grupe.

Prvi let se očekuje 24.7.2021. iz baze u Frankfurtu prema Mombasi s povratkom preko Zanzibara. Daljnje letenje će se odvijati 2 puta tjedno. Tijekom kolovoza uvest će se nova longhaul odredišta: tri puta tjedno za Punta Canu i pet puta tjedno za Windhoek. Tijekom listopada, Eurowings Discover će letjeti tri puta tjedno za Las Vegas i Mauricijus.

Tijekom zimskog reda letenja dodat će se nova odredišta na koja će se letjeti tri puta tjedno: Bridgetown, Montego Bay i Varadero. Tijekom studenog pokrenut će se kratki i srednje dugi letovi na odredišta u Egiptu, Maroku i na Kanarskom Otočju.

Prije početka letenja na longhaul letovima u srpnju, Eurowings Discover će letjeti na pojedinim letovima Air Dolomita kako bi se pokrenule operacije i prešlo glatko na longhaul letenje.

Twitter