Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Zračni prijevoznici prodaju hranu i piće u supermarketima i webshopu

Piše: Ivo Gračanin.

Foto: © British Airways
British Airways First Class Food

 

Pojava pandemije drastično je utjecala na smanjenje prometa putnika, naravno, posljedično tome i prihoda, pa zračni prijevoznici pokušavaju pronaći barem malo dodatnog izvora prihoda izvan svojeg glavnog poslovanja. Svaki dodatni novac dobro će doći u ovim izazovnim trenucima. Dolaze do raznih zamisli, ali svakako prodaja hrane i pića zvuči dosta zanimljivo. Donosimo vam dva primjera vrlo poznatih zračnih prijevoznika iz Europe koji su se odlučili na takav potez.

 

British Airways – First Class hrana na vašem stolu

Putnicima iz British Airwaysovog prvog razreda kojima nedostaju kulinarsku užitci, sad imaju priliku uživati u toj hrani u svojoj kući. Naime, British Airways, Feast Box i DO & CO donose je na vaše stolove (iako samo dostavljaju po Ujedinjenom Kraljevstvu).

U ovim ograničenim pakiranjima dobit ćete set namirnica koje ćete skuhati u toplini svoga doma, te će vam taj obrok donijeti dašak putovanja u prvom razredu. Svako pakiranje sadrži jelovnik za dvije osobe s 4 slijeda, a možete birati između mesnog, ribljeg ili vegetarijanskog jelovnika. Sve namirnice koje se koriste u prvom razredu doći će i u vašu kuhinju, i to uz recept i podatke o jelu u obliku putovnice.

Paket se dostavlja izravno na vaša vrata, a cijene se kreću od 80 britanskih funti, odnosno oko 700 kuna prema srednjem tečaju u vrijeme pisanja članka.

Namirnice se nabavljaju iz Ujedinjenog Kraljevsta i Irske, ovisno o sezonalnosti, primjerice, dimljeni losos se nabavlja iz Loch Fyne u Škotskoj, a teleći obrazi je meso starih britanskih pasmina.

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_British_Airways_BA_First_Class_Food_in_Shop_1_Foto_c_British_Airways.png

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_British_Airways_BA_First_Class_Food_in_Shop_Foto_c_British_Airways.png

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_British_Airways_BA_First_Class_Food_in_Shop_3_Foto_c_British_Airways.png

Photo: © British Airways

 

 

Finnair – sok od borovnice

Finnair je ponudio svoj poznati sok od borovnice u trgovinama K-group diljem Finske, posebice za putnike koji zbog trenutačnog stanja ne mogu nikud letjeti, ali žele popiti taj sok.

Finska kuhinja je poznata po hrani u koju se dodaje bobičasto voće poput borovnica pa je tako i Finnair 2014. godine u svoju ponudu dodao sok od borovnice. Od tada Finnairovi putnici popiju skoro milijun litara tog soka godišnje.

Borovnica je postala takozvani super-food, ali za Fince je ona oduvijek dio njihove kuhinje, a može se naći u šumama diljem Finske.

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_Finnair_Finnair_Blueberry_juice_Foto_c_Finnair.jpg

Foto: © Finnair

Twitter