Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

APEX Health Safety stvara novi standard za očuvanje dobrobiti putnika

Star Alliance.

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_Ostalo_APEX_Health_Safety_Logo.jpg

Udruga Star Alliance ponosna je na svoje četiri članice, koje su dobile najviše ocjene u novom programu revizije mjera zaštite od virusa COVID-19 APEX Health Safety powered by SimpliFlying, koji se odnosi na zrakoplovne kompanije certificirane za zaštitu putnika tijekom pandemije.

Air Canada, Singapore Airlines, Turkish Airlines i United Airlines među dvanaest su zrakoplovnih kompanija koje su u cijelosti provele reviziju te među sedam koje su stekle dijamantni certifikat kao kompanije koje nude „zaštitu putnika na razini bolnica”.

APEX Health Safety powered by SimpliFlying omogućuje proces validacije u 58 točaka kojim se zrakoplovne kompanije potiču da mjere podignu na razinu koja nadilazi državne standarde. Sve zrakoplovne kompanije u svijetu mogu sudjelovati u ovom procesu. Nakon uvodne revizije u kojoj se provjeravaju dokazi o provedenim mjerama, pokreće se proces verifikacije po koracima, nakon čega zrakoplovne kompanije dobivaju povratnu informaciju.

-U ranim fazama krize uzrokovane virusom COVID-19, članice Star Alliancea usvojile su šest dugoročnih mjera za očuvanje zdravlja i sigurnosti putnika - izjavio je izvršni direktor Star Alliancea Jeffrey Goh. - Iznimno smo ponosni što su četiri naše članice među prvima ostvarile najvišu, dijamantnu razinu zaštite u sklopu programa revizije APEX Health Safety powered by SimpliFlying. To je dokaz njihove posvećenosti korisnicima i činjenice da je sigurnost putnika za članice Star Alliancea od iznimne važnosti.

-Kompanije u sklopu programa Star Alliance podignule su ljestvicu standarda zdravstvene zaštite u zrakoplovnom sektoru mjerama kakve se provode u bolnicama. Takvi koraci u osiguranju zdravlja putnika duboko će utjecati na jačanje povjerenja među putnicima - izjavio je Shashank Nigam, izvršni direktor SimpliFlyinga.

-Kako se sve više putnika vraća na letove, APEX želi da putnici znaju koje su odobrene korake zrakoplovne kompanije poduzele da zaštite njihovo zdravlje - rekao je izvršni direktor APEX-a, dr. Joe Leader.  - Svaki korak koji poduzmemo u svrhu povećanja standarda zaštite putnika štitit će naše korisnike i u zraku i na tlu.

APEX i SimpliFlying osnovali su Odbor za zdravstvenu zaštitu u kojem su okupljena sveučilišta, liječnici i medicinski stručnjaci te Odbor za zrakoplovnu sigurnost za upravljanje aktivnostima za poboljšanje korisničkih usluga u zrakoplovnom sektoru tijekom pandemije. APEX i SimpliFlying surađuju sa zrakoplovnim kompanijama u unapređenju provedbe mjera kroz kvartalne ažurirane revizije.