Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Lufthansa će uskoro poletjeti svoj najduži let do sad

Ivo Gračanin.

Foto: © Avioradar
Lufthansa A350-900

 

1.2.2021. Lufhansa će poletjeti svoj najduži leti do sad koji će također biti vrlo jedinstven. Let se organizira za Alfred Wegener Institute, Helmholtz Centre for Polar and Marine Research (AWI) iz njemačkog grada Bremerhavena, a odvit će se između Hamburga i Mount Pleasanta na Falklandskom otočju. Nosit će broj LH2574 i trebao bi trajati 15 sati za pređenih 13.500 kilometara. Na njemu će putovati 92 putnika. Polovica putnika će biti znanstvenici s instituta, dok će ostali biti posada znanstveno-istraživačkog broda "Polarstern".

Budući da je ovo visokorizičan let po pitanju koronavirusa, kapetan zrakoplova Rolf Uzat sa svojih 17 članova posade ušao je u četrnaestodnevnu karantenu. Putnici na letu se također nalaze u karanteni.

“Usprkos velikim ograničenjima za ovaj let, 600 članova kabinskog osoblja se prijavilo kako bi bilo na ovome letu”, rekao je kapetan Rolf Uzat.

Pripreme za let su vrlo intenzivne te uključuju dodatne treninge za pilote i nabavka goriva za povratak nazad u Njemačku. Zrakoplov Airbus A350-900 koji će letjeti na tom letu trenutačno se nalazi u Minhenu gdje se priprema za let. U Hamburgu će se utovariti teret I prtljaga koji će biti dezinficirani i ostati zapečaćeni do samog polaska. U zrakoplovu će biti smješteni i dodatni kontejneri za otpad koji će se skupiti tijekom leta jer se ne može ostaviti na Falklandskom otočju već ga se, prema zahtjevima lokalnih vlasti, mora vratiti natrag u Njemačku.

Povratni let LH2575 poletjet će prema Minhenu 3.2.2021. i s njim će se vratiti posada broda "Polarstern".

Pripreme za ovaj posebni let započele su još tijekom ljeta 2020. Do sad je ruta ovog leta bila preko Cape Towna, ali zbog stanja s koronavirusom više nije moguća, te se mora ići preko Falklandskog otočja.

Nakon slijetanja na Falklandsko otočje znanstvenici i posada broda ukrcat će se na brod "Polarstern" i nastaviti putovanje prema Antarktici.

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_Maps_LH_Longest_Flight_HAM_MPN.png

Maps generated by the Great Circle Mapper - copyright © Karl L. Swartz.