Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Azul predstavio fantastično bojanje svojeg Embraera E195-E2

Ivo Gračanin.

Foto: © Embraer
Azul Embraer E195-E2

 

Azul je predstavio svoj novi zrakoplov Embraer E195-E2 u novom tropskom bojanju. Bojanje je dizajnirano od strane Luiz Pardala, umjetnika koji se bavi grafitima. Sa svake strane zrakoplova se nalaze 3 modre šare na 41,5 metara dugom trupu zrakoplova. Zrakoplov je dobio ime “Ararinha Azul”, odnosno "Modra ara". Te ptice su smatrane izumrle skoro 20 godina, ali je pronađeno nekoliko primjeraka u zatočeništvu.

Zrakoplov je obojan u 58 različitih boja od kojih je 28 posebno zamiješanih kako bi se uspio dočarati brazilski tropski krajolik. Samo bojanje zrakoplova je trajalo 10 dana u Embraerovoj tvornici u gradu Sao Jose de Campos. Iako zrakoplov izgleda kao da je obojan ručno, bojanje je ipak odradio automatizirani robot.

Azul je ovaj zadatak povjerio dvjema brazilskim tvrtkama koje se bave bojanjima: AzkoNobelu i Tintas Coralu. Na zrakoplov je naneseno 150 kilograma boje. Ukupna težina boje koja je nanesena na zrakoplov nije ništa teža od klasičnih bojanja zrakoplova s nekoliko boja. Sama boja je vrlo izdržljiva te je dizajnirana tako da može podnijeti sve sile koje djeluju na zrakoplov, a mogu izazvati pucanje, poput kiše, sunca, brzine, promjene tlakova u kabini, polijetanja i slijetanja.

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_Azul_Ararinha_Azul_Embraer_E195_E2_1_Foto_C_Embraer.jpg

Twitter