Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Prvi rezultati s Berlin Brandenburga: Lufthansa grupa vodeća

Piše: Ivo Gračanin.

Foto: © Marijo Dedić-Jandrek
Berlin Brandenburg

 

Tek nakon mjesec dana nakon što se promet s Tegela preselio na Berlin Brandenburg, Lufthansa grupa pokazuje pozitivne rezultate. Premještanje zračnih prijevoznika iz grupacije je išlo prema planu i operativnom programu, a rezultati su jako dobri u odnosu na trenutačni mali obujam putnika.

Zračni prijevoznici iz Lufthansa grupacije drže oko 38% svih letova na Brandenburgu. Od sveukupno 1.700 polijetanja i slijetanja u studenom, oko 650 su obavili zračni prijevoznici iz Lufthansa grupe. To je oko 400 letova više od drugog najvećeg zračnog prijevoznika te više od 500 letova od trećeg prijevoznika po broju letova.

Eurowings se pozicionirao kao najjači prijevoznik na Brandenburgu od prijevoznika iz Lufthansa grupe s oko 300 letova u studenom. Leti barem 3 puta dnevno prema aerodromima Cologne/Bonn, Düsseldorf i Stuttgart. Ostalo važno odredište je Kanarsko otočje. Do kraja ove godine Eurowings će na Brandenburgu obaviti preko 1.200 letova.

Trenutačno 5 zračnih prijevoznika iz Lufthanasa grupe leti za Brandenburg: Lufthansa, Austrian Airlines, SWISS, Brussels Airlines i Eurowings, a od idućeg ljetnog reda letenja pridružit će im se i Air Dolomiti.

Twitter