Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Lufthansa grupa prva uvodi Star Alliance Biometrics

Lufthansa / Star Alliance.

LUFTHANSA GRUPA PRVA ĆEIMPLEMENTIRATI STAR ALLIANCE BIOMETRICS TE UVESTI BESKONTAKTNO KORISNIČKO ISKUSTVO U ZRAČNIM LUKAMA

Zračne luke u Frankfurtu i Münchenu surađuju na poboljšanju korisničkog iskustva

Korisnici Lufthansa i SWISS Miles& More programa prvi će dobiti mogućnost korištenja

Frankfurt i München, Njemačka – 17. studenoga 2020. - Star Alliance, najveći svjetski zrakoplovni savez, razvio je interoperabilnu platformu za biometrijsku identifikaciju koja će značajno poboljšati putničko iskustvo korisnike Frequent Flyer programa zrakoplovnih kompanija u članstvu Star Alliancea.

Platforma Star Alliance Biometrics unapređuje viziju članica Star Alliancea, koje žele pružiti besprijekorno iskustvo svojim korisnicima te ujedno ojačati vrijednost svojega putničkog ekosustava.

Zrakoplovne kompanije grupacije Lufthansa (LHG), Lufthansa (osnivač Star Alliancea) i SWISS, bit će prve koje će koristiti Star Alliance Biometrics za odabrane letove počevši od studenoga. U zračnim lukama u Frankfurtu i Münchenu ugrađuje se posebna infrastruktura, što će donijeti operativne koristi na obje lokacije.

Članovi programa Lufthansina i SWISS-ova Miles & More Frequent Flyer programa koji se odluče za biometrijsku identifikaciju moći će beskontaktno proći kroz sigurnosnu provjeru i ukrcaj, što je važna mjera zdravstvene sigurnosti i higijene u doba virusa COVID-19.

U skladu s obvezom nošenja maski na terminalima zračnih luka, nije potrebno skidati masku za biometrijsku provjeru identiteta. Postupak identifikacije može se provesti i za putnike koji nose maske.

Usluga Star Alliance Biometrics izgrađena je na softveru za upravljanje biometrijskom identifikacijom NEC I: Delight kompanije NEC Corporation. Ta je sigurna usluga besplatno dostupna korisnicima programa Miles & More koji su pristali tijekom putovanja podijeliti svoje biometrijske podatke s dionicima po njihovu izboru.

Kako se uključiti?

Korisnici programa Miles & More moći će odabrati pristup programu Star Alliance Biometrics preko poveznice u Lufthansinoj aplikaciji u nekoliko jednostavnih koraka, nakon čega će uslugu moći odmah koristiti. Korisnici koji se prijave za ovu uslugu trebaju fotografirati svoje lice, potvrditi identitet putovnicom te odabrati zrakoplovne kompanije i zračne luke u kojima žele koristiti uslugu.

Uključi se jednom, koristi često

Korisnici se trebaju prijaviti samo jednom, a zatim mogu višestruko koristiti svoje biometrijske podatke na biometrijskim kontaktnim točkama u bilo kojoj zračnoj luci koja sudjeluje u programu i to kada god putuju kompanijom u članstvu Star Alliancea i programa Star Alliance Biometrics.

Tajnost i sigurnost podataka

Osobni podaci kao što su fotografija i drugi identifikacijske informacijekriptiraju se i sigurno pohranjuju unutar platforme. Sustav je od temelja osmišljen u skladu s primjenjivim zakonima o zaštiti podataka te se oslanja na najnoviju tehnologiju prepoznavanja lica. Pohrana osobnih podataka svedena je na minimum; tako se, primjerice, ne pohranjuju imena korisnika.

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_Lufthansa_LH_Group_Tails.jpg

Popis najčešćih pitanja možete pronaći   OVDJE.

Jeffrey Goh, izvršni direktor Star Alliancea,izjavio je: - Iznimno smo ponosni što će Lufthansa kao osnivač biti prva zrakoplovna kompanija koja je implementirala rješenje Star Alliance Biometrics u oba čvorišta, u Frankfurtu i Münchenu. Riječ je o rješenju usmjerenome na kupca, koje unapređuje našu vjerodostojnost u području inovacija, posebno u pogledu pokrivenosti više zrakoplovnih kompanija i zračnih luka. Rješenje nudi besprijekorno iskustvo za putnika, a ujedno je i ključno unapređenje koje odgovara na očekivanja korisnika vezana uz beskontaktno i zdravstveno pouzdanije iskustvo. Star Alliance Biometrics ključni je dio naše strategije da budemo digitalno najnapredniji svjetski zrakoplovni savez.

Christina Foerster, članica uprave za korisnike, informatiku i korporativna odgovornost, izjavila je: - Tema biometrije postat će sve važnija tijekom putovanja u budućnosti. Beskontaktni su procesi velika prednost za zračne luke, osobito u vrijeme pandemije. U Lufthansa grupaciji biometrijska će tehnologija i rješenja sve će više osiguravati pojednostavljene i učinkovitije procese u zračnim lukama, a time će značajno poboljšati iskustvo naših putnika.Vrlo sam zadovoljna što ćemo uz Star Alliance Biometrics korisnicima Frequent Flyer programa moći ponuditi pristup biometrijskim sigurnosnim kontrolnim točkama i ukrcaj putem prepoznavanja lica u našim čvorištima u Frankfurtu i Münchenu, i to od studenoga ove godine. To je za nas važna prekretnica.

-Optimizacija procesa za putnike naš je glavni prioritet u zračnoj luci u Frankfurtu, a biometrijski mehanizmi našim korisnicima nude brojne prednosti. Star Alliance Biometrics sada omogućujei učinkovitije i, što je posebno važno u današnje vrijeme, beskontaktno, što nudi veću sigurnost, kao i veću udobnost i manja čekanja. Ponosni smo što smo jedna od prvih zračnih luka u svijetu koja je ponudila ovu pionirsku tehnologiju za kontrolu ukrcajnih karti i pojedinačnih izlaza na Terminalu 1 – zoni A u suradnji s našim najvažnijim partnerima, Star Allianceom i Lufthansom. Sljedećih tjedana i mjeseci postupno ćemo proširiti djelokrug na nove procesne točke, primjerice na predaju prtljage - izjavio je dr. Pierre DominiquePrümm, član Uprave za zrakoplovstvo i infrastrukturu zračne luke Fraport AG.

- Biometrija nam omogućuje da dodatno ubrzamo i pojednostavimo procese u zračnoj luci München radi dobrobiti putnika - izjavio je Jost Lammers, izvršni direktor münchenske zračne luke.  - To ne povećava samo udobnost putnika, nego zahvaljujući beskontaktnom procesu poboljšava i zdravstvene standarde i zaštitu. Na taj način dodatno ispunjavamo svoja obećanja o kvaliteti kao jedina zračna luka s 5 zvjezdica u Europi.

Twitter