Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Emirates šalje pilote na 12 mjeseci neplaćenog dopusta

CH-AVIATION.

© Avioradar - Jan Kotek (PRG/03.2018.)
Emirates Airbus A380

Emirates (EK/UAE) je zatražio od nekih pilota uzeti godinu dana neplaćenog dopusta jer nastoji smanjiti troškove zbog utjecaja virusa COVID-19, potvrdila je zrakoplovna tvrtka za ch-aviation.

"Možemo potvrditi da smo nekim našim pilotima ponudili neplaćeni dopust 12 mjeseci s mogućnošću prijevremenog poziva natrag na dužnost, ovisno o brzini povrata i našim operativnim zahtjevima. Tijekom neplaćenog odmora, tvrtka će nastaviti pružati smještaj, zdravstveno pokriće i druge dodatke", rekao je glasnogovornik Emiratesa u e-poruci ch-aviationu. "I dalje činimo sve što je u našoj moći kako bi zaštitili svoj fond za oporavak poslovanja nakon pandemije, ali također moramo uzeti u obzir utjecaj trenutačne situacije u našem poslovanju na troškovnoj osnovi. U cijeloj Grupi implementiramo razne ponude, uključujući neplaćeni dopust i fleksibilnije modele radnog vremena." Zrakoplovna tvrtka odbila je komentirati daljnje pojedinosti.

Zaposlenici većine tvrtke Emirates stranci su, što znači kako nemaju pravo na državne beneficije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje je sjedište zrakoplovne tvrtke.

U srpnju 2020., predsjednik Emiratesa, Tim Clark, rekao je za BBC News kako će zrakoplovna tvrtka ukinuti do 9.000 radnih mjesta. Do srpnja je oko 1.200 pilota dobilo obavijesti o tehnološkom višku, s naglaskom na one koji lete zrakoplovima Airbus za razliku od onih koji lete na zrakoplovima Boeing, dok je tisućama zaposlenika zaposlenih kao kabinsko osoblje također rečeno da više nisu potrebni. Prema modulu ch-aviation flote, Emirates je prizemljio 104 od svojih 114 A380-800 kao rezultat pandemije, nastavljajući s radom svih deset svojih B777-200 (LR) , deset B777-200F i 128 B777-300 (ER).

Prije nego što je kriza izbila, Emirates je zapošljavao oko 60.000 djelatnika, uključujući 4.300 pilota i skoro 22.000 članova kabinskog osoblja, navodi se u godišnjem izvješću - piše CH-AVIATION.

Emirates ne planira u dogledno vrijeme ponovno uspostaviti promet na liniji Dubai - Zagreb