Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Alaska Airlines će se pridružiti oneworld udruženju zračnih prijevoznika

Ivo Gračanin.

Foto © Alaska Airlines
Alaska Airlines Boeing 737

 

Alaska Airlines će se pridružiti oneworld udruženju zračnih prijevoznika i time postati njihov 14. član.

Oneworld udruženje radi s Alaskom na što bržoj integraciji te se očekuje kako će zračni prijevoznik službeno postati član do kraja godine. Uz Alaska Airlines, u oneworld udruženje će ući i njezina tvrtka kći, Horizon Air, te partner SkyWest Airlines kao pridruženi članovi.

Alaska Airlines je pozvan u oneworld udruženje nakon odobrenja od strane upravnog odbora udruženja. Prve vijesti o potencijalnom novom članu oneworld udruženja izašle su u javnost tijekom veljače 2020. godine.

Do sad je Alaska Airlines imao codeshare suradnju sa sljedećim oneworld članovima: American Airlinesom, British Airwaysom, Cathay Pacificom, Finnairom, Japan Airlinesom i Qantasom. Također, imao je codeshare suradnju s oneworld connect partnerom Fiji Airwaysom.

Pridruživanjem Alaska Airlinesa, oneworld udruženje će dodati 34 nova odredišta u svoju mrežu diljem Sjedinjenih Američkih Država. Udruženje će tako narasti na preko 1.000 odredišta u više od 170 država i teritorija.

Baziran u gradu Seattleu u Sjedinjenim Američkim Državama, Alaska Airlines zajedno sa svojim regionalnim partnerima povezuje više od 115 odredišta u Sjevernoj Americi, a baze su mu gradovi Seattle, San Francisco, Los Angeles, Portland i Anchorage.

Alaska Air grupacija u svojoj floti ima 319 zrakoplova, a čine je zrakoplovi iz Airbus A320 serije, zatim zrakoplovi tipa Boeing 737, Embraer 175 i Bombardier Q400.

Ovo će biti drugi novi član oneworld udruženja u 2020. godini nakon što je u travnju Royal Air Maroc postao punopravni član.