Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Singapore Airlines prizemljuje zrakoplove i reže putnički kapacitet

Ivo Gračanin.

Singapore Airlines A380

 

Singapore Airlines će smanjiti za 96% putnički kapacitet koji je bio planiran do kraja travnja, a zbog pooštravanja mjera u borbi protiv koronavirusa koje imaju veliki utjecaj na putovanja diljem svijeta.

Smanjivanje putničkog kapaciteta rezultiralo je s prizemljivanjem 138 zrakoplova iz flote Singapore Airlinesa i SilkAira od 147 aktivnih zrakoplova, te je to jedan od najvećih izazova kojeg je doživjeila SIA grupacija.

Scoot - niskotarifni prijevoznik iz iste grupacije, također će smanjiti većinu putničkog kapaciteta te prizemljiti 47 od 49 zrakoplova iz svoje flote.

SIA grupacija je pokrenula niskotarifnoh zračnog prijevoznika Scoot kako bi pružila putnicima veću širinu usluga i pokrila različite segmente na tržištu zračnog prijevoza putnika. Bez domaćih letova, grupacija je postala ranjivija kad se međunarodnim tržištima ukida slobodno kretanje putnika.

Trenutačno nije moguće predvidjeti kad će SIA grupacija nastaviti s normalnim redom letenja jer se ne zna kad će se maknuti zabrane putovanja.

 

Foto: © Singapore Airlines