Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

ANA preuzela svoj prvi Boeing 787-10

Piše: Ivo Gračanin.

ANA 787-10

 

Boeing je isporučio prvi od tri zrakoplova 787-10 japansnkom zračnom prijevozniku ANA (All Nippon Airways) koji je bio launch customer za zrakoplov 787 Dreamliner. S ovom isporukom ANA je postala prvi zračni prijevoznik u Aziji koji u svojoj floti ima sve inačice Dreamlinera (-8,-9,-10).

Kao produžena inačica popularnog zrakoplova 787-9, 787-10 može prevoziti 330 putnika u standardnoj konfiguraciji u dva razreda te ujedno postavlja nova mjerila za potrošnju goriva i ekonomičnost s 25 % manjom potrošnjom po sjedalu.

„Zadnjih nekoliko godina Boeing 787 je postao okosnica naše flote i danas smo uzbuđeni s predstavljanjem najnovijeg modela Dreamlinera, 787-10. Ovaj zrakoplov nam pruža dodatni kapacitet s inovativnim i nezaboravnim doživljajem letenja dok ujedno pruža najniži operativni trošak po sjedalu i veliku cjelokupnu efikasnost", rekao je Shinya Katanozaka, predsjednik i direktor ANA HOLDINGS Inc.

Najniža potrošnja goriva na tržištu zrakoplova 787 omogućila je ANA-i i više od 50 ostalih zračnih prijevoznika otvaranje barem 210 novih non-stop ruta diljem svijeta. S više od 800 Dreamlinera aktivnih svuda po svijetu, ušteđeno je više od 15 milijardi litara goriva od trenutka kada je taj zrakoplov pušten u promet 2011. godine.

Ova isporuka je šezdeset sedmi Dreamliner koji se pridružuje ANA 787 floti koja se sastoji od 36 zrakoplova 787-8 i 30 zrakoplova 787-9, a to je ujedno i najveća Dreamliner flota na svijetu. ANA će letjeti sa 787-10 na ruti Tokyo – Singapore.

„ANA je jedna od najuglednijih i globalno renomiranih zračni prijevoznika u zrakoplovnoj industriji i ponosni smo zbog suradnje s njima na još jednom uspjehu Dreamlinera. Nastavit ćemo podržavati ANA-u u njihovom planu za najmlađom i najekonomičnijom flotom širokotrupnih zrakoplova u svijetu koji za sada uključuju 787, ali uskoro će uključivati i zrakoplov 777X", rekao je Ihssane Mounir, podpredsjednik Boeinga za prodaju i marketing.

Poput ostalih inačica, 787-10 je izgrađen od jakih i laganih kompozitnih materijala te je opremljen s naprednim sustavima. Ima inovativne kabinske dodatke poput najvećih prozora od bilo kojeg drugog zrakoplova, LED rasvjete i udobne kabine s čišćim i vlažnijim zrakom.

Foto: © Boeing 

 

Pročitajte još:

ANA preuzela svoj prvi A380

[FOTO] Testiranje Airbusa A380 za ANA

Obojan prvi A380 za ANA

Japanska ANA proširila suradnju s Austrian Airlinesom

 

Twitter