Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Adria - otkazana narudžba za SSJ100

Ivo Gračanin.

SSJ100

 

Izjava Adrije:

Adria je 26.11.2018. godine potpisala memorandum o razumijevanju sa Sukhoi Civil Aircraft Company za dugotrajni leasing 15 zrakoplova SuperJet 100.

Zadnjih mjeseci intenzivno se pripremala za dolazak tih zrakoplova. Iako je taj tip zrakoplova bio vrlo zanimljiv za Adriu, nisu uspjeli finalizirati ugovor sa ruske strane. Sa strane Adrije rasla je zabrinutost o poštenoj i stabilnoj dugotrajnoj suradnji kao i manjak zajedničke vizije i strateškog razvoja tvrtke.

Dioničari i uprava Adrije odlučili su prekinuti suradnje sa Sukhoi Civil Aircraft Company i odustati od dovođenja SuperJet zrakoplova u flotu.

Adria će se nastaviti  fokusirati na postojeće poslovanje koji se temelji na četiri stupa: redovito letenje, charter letovi, teretni letovi i ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance, Insurance) iznajmljivanje zrakoplova.

Struktura Adrijine flote ostaje nepromjenjena te će i dalje imati fokus na pouzdanosti i stabilnosti dokazane flote i postojećih tipova zrakoplova.

 

Izjava Sukhoia:

U odgovoru na Adrijino izvješće o otkazivanju narudžbe SSJ100 za svoju flotu, Sukhoi je također dao izjavu za novinare.

U studenome 2018. godine došlo je preliminarnog dogovora o isporuci 15 zrakoplova Adriji Airways tijekom 2019. godine. Dogovor je trebao prerasti u narudžbu.

Institucije koje su trebale financirati projekt nakon Adrijinog financijskog izvješća za 2018. godinu, preporučile su SCAC-u otkazivanje ugovora. Preporuke su prihvaćene i daljnji dogovor o narudžbi je prekinut.

Isporuka zrakoplova bez narudžbe nije moguća.

 

Foto: © Sukhoi Civil Aircraft Company

 

Pročitajte još:

Adria kupuje Sukhoi Superjet 100

Adria smanjuje promet prema Hrvatskoj u posezoni

Adria povećala kapacitet na novim linijama za Hrvatsku