Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

WOW air je prekinuo sav promet

Ivo Gračanin.

WOW AIR A321

 

WOW air je 28.03.2019. godine prekinuo sve letove.

 

Informacije za putnike WOW aira:

Kako ću stići na svoje odredište:

Putnicima se sugerira pretraga dostupnih letova sa drugim zračnim prijevoznicima.

Neki zračni prijevoznici mogu ponuditi takozvane rescue fares – posebne karte za putnike pogođene otkazivanjem letova. Takve ponude će biti oglašene na web stranicama prijevoznika.

f_800_450_16119285_00_images_WOWAir_WW_321_TF-KID_1_SZG_BHM.jpg

 

Koja su moja prava:

Putnici čije karte su plaćene kreditnim karticama trebali bi kontaktirati sa svojom bankom kako bi se vidjela mogućnost povrata uplaćenih sredstava.

Putnici koji su kupili karte preko europskih putničkih agencija (iz europskog gospodarskog prostora) kao dio turističkog aranžmana (uključuje let i smještaj te ostale usluge) koji su zaštićeni Direktivom o paket aranžmanima, trebali bi kontaktirati sa svojim putničkim agentom kako bi se dogovorio alternativni let.

Putnici koji su kupili osiguranje od otkaza putovanja ili putnici čije kreditne kartice imaju takvu zaštitu korisnika, mogu ostvariti pravo za kompenzaciju i asistenciju zbog kašnjenja i neregularnosti u prijevozu. Takve kompenzacije su često ograničene.

Putnici također mogu tražiti kompenzaciju od WOW aira prema EU pravima putnika u zračnom prijevozu. U slučaju bankrota zračnog prijevoznika, zahtjevi se predaju likvidatoru tvrtke.

f_800_450_16119285_00_images_WOWAir_WW_321_tail_SZG_BHM.jpg

 

Nekoliko zračnih prijevoznika je ponudilo pomoć putnicima WOW aira:

 

Icelandair

Zbog prekida prometa WOW aira, Icelandair je putnicima koji su zapeli na putu prema ili na Islandu ponudio karte po sniženim cijenama u ekonomskom razredu.

Ove cijene su dostupne samo za putnike koji su krenuli na putovanje i imaju povratnu kartu s WOW airom u razdoblju između 28.03. i 11.04.2019. godine.

Snižene cijene karata koje ne uključuju pristojbe i ostale doplate iznose:

  • Iz/prema Europi – 60 USD
  • Iz/prema Sjevernoj Americi – 100 USD
  • Europa – Sjeverna Amerika/Sjeverna Amerika – Europa (s presjedanjem u Reykjaviku) – 160 USD

U kartu su uključene ručna prtljaga težine do 10 kilograma te predana prtljaga težine do 23 kilograma.

Putnici se trebaju javiti putem online obrasca na web stranici Icelandaira te popuniti sve tražene podatke o svom WOW air letu. Uz to je potrebno priložiti presliku WOW airove karte te kontaktirati s Icelandairom putem telefona ili društvenih mreža.

Snižene cijene karata su dostupne iz ovih aerodorma:

Europa: London - Copenhagen - Frankfurt - Amsterdam - Berlin - Brussel - Dublin – Paris – Hamburg – Glasgow – Helsinki - Oslo

USA & Kanada: New York - Washington - Boston – Toronto – Edmonton

f_800_450_16119285_00_images_WOWAir_WW_320_TF-SIS_SZG_BHM.jpg

 

Wizz Air

Ako je vaš let iz Reykjavika prema Londonu ili Varšavi otkazan zbog WOW airovog bankrota, Wizz Air nudi pogođenim putnicima karte po cijeni od 74,99 GBP/79,99 EUR za let prema Londonu, odnosno 99,99 EUR/429 PLN za let prema Varšavi.

U te cijene su uključene pristojbe i jedna mala ručna prtljaga maksimalnih dimenzija 40x30x20cm. Za veću ručnu i predanu prtljagu potrebno je posebno doplatiti. Te cijene su dostupne samo za rezervacije putem Wizz Airove web stranice ili mobilne aplikacije. Broj sjedala po tim cijenama je ograničen.

Dani kada Wizz Air ima letove prema:

London Luton: ponedjeljak, srijeda, četvrtak, petak, nedjelja

Varšava: ponedjeljak, utorak, četvrtak, subota

f_800_450_16119285_00_images_WOWAir_WW_320_SZG_BHM.jpg

 

Foto: Boštjan Henigman (SZG)

Pročitajte još: