Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Bamboo Dreamliner

Ivo Gračanin.

Bamboo 787

 

Ako ste čitali naše vijesti iz svijeta, jednom prilikom smo spomenuli Bamboo Airways i njegovu narudžbu zrakoplova Airbus A321neo. Bamboo Airways je startup zračni prijevoznik koji je osnovan 2017. godine. Prvo je započeo s povezivanjem glavnog grada Vijetnama, Hanoija, te Ho Chi Minh Citya s ostalim gradovima u Vijetnamu. Tijekom 2019. godine planira imati oko 40 domaćih ruta diljem Vijetnama. Trenutačno se priprema za pokretanje međunarodnih letova prema Tajlandu, Južnoj Koreji, Singapuru, Japanu, Tajvanu i Australiji, a idući korak nakon toga će biti pokretanje letova prema drugim odredištima u Aziji, Europi i Sjevernoj Americi.

Bamboo Airways je od Boeinga naručio 10 zrakoplova 787-9 vrijednih 3 milijarde USD prema kataloškim cijenama.

„Uzbuđeni smo zbog dolaska novih 787 Dreamlinera u našu flotu. Naš dugoročni cilj je povezati Vijetnam s odredištima u Europi, Sjevernoj Americi i Aziji, a Dreamliner će nam to omogućiti. Dreamlinerova odlična ekonomičnost i efikasnost kao i za putnike ugodna unutrašnjost zrakoplova, omogućit će nam rast poslovanja i bolju uslugu našim putnicima.“ – rekao je Trint Van Quyet, predsjednik FLC Grupe i vlasnik Bamboo Airwaysa.

FLC Grupa je stopostotni vlasnik Bamboo Airwaysa, a to je tvrtka koja fokusira svoje poslovanje na zrakoplovstvo, građevinarsvo, turizam, poljoprivredu i golf.

Foto: © Boeing

 

Pročitajte još: