Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Star Alliance ušao u suradnju sa Skyscannerom

Ivo Gračanin.

Star Alliance

Frankfurt, 13. veljače 2019. – Star Alliance, najveća svjetska udruga avioprijevoznika, udružila se s tvrtkom Skyscanner, svjetskim pretraživačem letova, kako bi putnicima koji posjećuju internetske stranice Star Alliancea omogućila pretraživanje letova, pregledavanje cijene i rezervaciju aviokarata izravno na internetskim stranicama avioprijevoznika u članstvu Star Alliancea.

Ova mogućnost, koja je lako dostupna uz popularni pretraživač loungeva, statusa leta i ostalih usluga vezanih uz letove, koristi Skyscannerovo pretraživanje cijene aviokarata, za čiju se kupnju povezuje izravno s internetskim stranicama članica Star Alliancea.

Internetske stranice Star Alliancea, koje dopunjuju zasebne internetske stranice 28 avioprijevoznika u članstvu udruge, na devet jezika, istodobno su prošle kroz veliku promjenu. Cjelokupni je izgled stranica jasniji, lakše su za korištenje i korisnici kraćim putem dolaze do najpopularnijih mogućnosti i na verziji za osobna računala računala i na verziji za mobilne uređaje.

S više od 18.800 dnevnih letova u više od 1300 destinacija u 193 zemlje, udruga Star Alliance sada pokriva 98% svijeta. Nove mogućnosti korisnicima također omogućuju pronalaženje veza koje najbolje odgovaraju potrebama njihovog putovanja.

Uvođenje mogućnosti pretraživanja aviokarata među članicama Star Alliancea, koje je omogućilo naše partnerstvo sa Skyscannerom, odgovor je na povratne informacije naših korisnika, čime istodobno čestim putnicima (frequent flyer) svih naših članica nudimo uslugu lagane rezervacije karte i mogućnost da uživaju u prednostima Star Alliancea, rekao je Jeremy Drury, direktor Odjela za digitalne i e-usluge Star Alliancea. - Sve što se može rezervirati na internetskim stranicama naših članica bit će odsad dostupno i preko naših internetskih stranica - napominje Drury te dodaje: - Veselimo se istraživanju daljnjih mogućnosti sa Skyscannerom.

Putnici su u samoj srži onoga što radimo u Skyscanneru. Putem vlasničkih tehnologija i mogućnosti, nastojimo pretraživanje letova učiniti jednostavnim - rekao je Hugh Aitken, viši voditelj Odjela za strateška partnerstva Skyscannera. Ova nova mogućnost, dostupna u sklopu partnerstva sa Star Allianceom, primjer je kako ćemo surađivati i to u želji da korisnicima osiguramo veću vrijednost tijekom procesa planiranja putovanja i tijekom putovanja.

Nova mogućnost pretraživanja na internetskim stranicama jedna je od nekoliko digitalnih inicijativa, koje udruga Star Alliance razvija sa svojim članicama kako bi primjenom najsuvremenijih tehnologija svojim korisnicima osigurala dodatne mogućnosti. One uključuju usluge kao što su praćenje prtljage kod drugih avioprijevoznika u članstvu udruge Star Alliance, odabir sjedala kod drugih avioprijevoznika udruge Star Alliance tijekom rezervacije, pronalaženje loungeva i Gold Track lokacija te ovjeru članskog broja u programu frequent flyer.

Foto: © Star Alliance