Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Kraj za francuskog niskotarifnog zrakoplovnog prijevoznika Joon

Jan Kotek.

Joon Airbus A321

Francuski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Joon (JN/JON), počeo je s prometom u prosincu 2017. godine kao tvrtka kći francuskog nacionalnog zrakoplovnog prijevoznika Air France (AF/AFR), člana globalne udruge zrakoplovnih prijevoznika SkyTeam. Odabrane linije Air France je prebacio pod novi brand Joon kao svoje niskotarifne linije kako bi bolje konkurirao niskotarifnim zrakoplovnim prijevoznicima. Ipak, početkom ove godine, nakon 13 mjeseci prometa, donešena je odluka kako će na kraju ove godine biti prekinut sav promet pod brandom Joon i sve linije se vratiti natrag u mrežu Air Francea. 

Joon trenutačno u svojoj floti ima 5 zrakoplova Airbus A321 (na slici), 8 zrakoplova Airbus A320 te 3 zrakoplova Airbus A340-300 za interkontinenalne linije. Planirano je da Joon leti s čak 28 zrakoplova do 2020. godine, ali od tih planova neće biti ništa. Svi navedeni zrakoplovi će se vratiti u flotu Air Francea.

Iz svoje glavne baze na zračnoj luci "Charles de Gaulle - Roissy" u Parizu trenutačno lete prema 14 odredišta u Europi te 8 interkontinentalnih odredišta u svijetu. 

Pročitajte još:

Foto © Avioradar - Jan Kotek (BCN/28.1.2019.)