Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Isporučen prvi Boeing 787-9 za Juneyao Airlines

Ivo Gračanin.

Juneyao Airlines 787

 

Kada pročitate ili čujete za zračnog prijevoznika Juneyao Airlines sigurni smo da dobar dio vas čitatelja dosada nije nikada čuo za njih, a kamoli letio sa njima. Prema imenu možete smjestiti tog zračnog prijevoznika nekuda u Aziju, vrlo vjerojatno u Kinu. To je točno. Juneyao Airlines je privatni zračni prijevoznik baziran u Šangaju.

Do sada su u floti imali samo zrakoplove iz Airbus A320 serije, no sada dobivaju prvi od deset naručenih zrakoplova Boeing 787-9. Sa dolaskom prvog Boeinga 787-9 kreću u svijet širokotrupnih zrakoplova, te će sa tim zrakoplovom povećati kapacitet na postojećim rutama ili krenuti osvajati neka nova internacionalna tržišta. Prema planovima destinacije će biti u Koreji, Japanu i jugoistočnoj Aziji. 

Flota im se trenutno sastoji od ovih zrakoplova:

  • 41x Airbus A320
  • 27x Airbus A321
  • 1x Boeing 787-9

Svoj prvi let Juneyao Airlines je obavio 25.9.2006. godine, a do 2013. godine su u floti imali 35 novih Airbus zrakoplova. Svoje letove obavljaju sa dva aerodroma u Šangaju (Hongqiao i Pudong), te lete na 50-ak destinacija diljem Kine i okolnih zemalja.

Od 23.5.2017. godine Juneyao Airlines je postao prvi Star Alliance Connecting Partner. Putnici koji su članovi programa nagrađivanja putnika Juneyao Airlinesa mogu sakupljati i trošiti nagradne milje na letovima ovih prijevoznika članova Star Alliance udruženja: Air China, Air Canada, EVA Air, Singapore Airlines i United. Dok putnici koji su članovi programa nagrađivanja putnika pri zračnim prijevoznicima Air China, Air Canada, EVA Air, Singapore Airlines i United mogu sakupljati i trošiti milje na letovima Juneyao Airlinesa.

Foto: © Boeing