Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Primera Air prekinula sav promet

Jan Kotek.

Primera Air Boeing 737-800

Danski zračni prijevoznik Primera Air Scandinavia (PF/PRI) i latvijska tvrtka kći Primera Air Nordic (6F/PRW) obustavili su sav promet. Od sutra svi letovi s oznakama PF i 6F su ukinuti. U slučaju prometa prema Hrvatskoj tiče se to samo charter linija iz Finske za Pulu:

Primera Air će letjeti na novim charter linijama iz Finske za Pulu

Primera Air osnovana je 2003. godine kao islandski zračni prijevoznik pod imenom JetX (GX/JXX) i počeli su s prometom 2004. godine s 5 zrakoplova tipa McDonnell Douglas MD-82/MD-83. Kasnije od 2007. godine ove stare zrakoplove zamijenili su noviji zrakoplovi tipa Boeing 737-800. Godine 2009. ovog zračnog prijevoznika kupila je turistička grupacija Primera Travel Group, promijenila ime u Primera Air i prebacila registraciju zračnog prijevoznika u Dansku. Od 2014. godine osnovana je i litvanska tvrtka kći Primera Air Nordic. U floti je bilo ukupno 8 zrakoplova tipa Boeing 737-800 i dva zrakoplova tipa Boeing 737-700. Od ove godine preuzeli su i 5 novih zrakoplova Airbus A321Neo, koji su planirani za veliko osvajanje tržišta na niskotarifnim letovima preko Atlanika iz raznih odredišta širom Europe prema USA i Kanadi. Imali su dodatno naručenih 18 novih zrakoplova tipa Boeing 737MAX9 i dva nova zrakoplova tipa Airbus A321LR.

Primera Air u tijeku svoj prometa u proteklim godinama letjela je na nekoliko redovitih charter linija iz Švedske za Dubrovnik i Pulu, na kratkoročnim charter linijama iz Finske za Dubrovnik i Pulu, te iz Švedske za Rijeku a ove godine imali su i prve kratkoročne charter linije iz Reykjavika za Split i Zagreb.  

Nove charter linije sa Islanda prema Hrvatskoj

Primera Air dolazi u Rijeku umjesto Limitless Airwaysa

Primera Air se vraća na liniju Dubrovnik - Göteborg

Primera Air uvodi novu liniju iz Pule za Švedsku

Primera Air Boeing 737-809

Foto © Marina Hinić 
Video © Eddy Meštrović