Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

ANA će uskoro dobiti svoj prvi A380

Ivo Gračanin.

ANA A380

 

Prvi zrakoplov Airbus A380 za Japanskog zračnog prijevoznika ANA je izašao iz proizvodne hale u Francuskom gradu Touluseu. Sada će se zrakoplov pripremati i testirati na zemlji za prvi probni let koji će se dogoditi u tjednima koji dolaze. Nakon toga zrakoplov će odletjeti u Hamburg gdje će ga se obojati u specijalno bojanje koje je ANA namijenila isključivo za svoje A380 i instalirati putnička kabina.

ANA je 2016. godine naručila 3 zrakoplova Airbus A380, a namijenjeni su prvenstveno za rutu Tokyo – Honolulu (Hawaii), a isporuka prvog A380 se očekuje početkom 2019. godine.

Kada je već spomenuto specijalno bojanje ANA je krajem 2016. napravila nagradni natječaj na kojem je bilo tko mogao poslati svoje viđenje bojanja zrakoplova A380. Zadatak je bio obojati A380 u prepoznatljivo bojanje koje će prikazati putovanje na otočje Hawaii. Glavna nagrada je bila povratno putovanje na prvom komercijalnom letu zrakoplova A380 u poslovnom razredu za dvije osobe, a destinacija putovanja su naravno Hawaii.

Između pridošlih radova odabrano je bojanje koje prikazuje obitelj kornjača. Svaki zrakoplov će imati svoju varijantu bojanja, jedan će biti smaragdni, drugi plavi i treći narančasti. Smaragdna boja je odabrana prema kristalno čistom moru koje je na otočju Hawaii, a crtani lik na tom zrakoplovu će imati naziv “Kai”. Plavo bojanje simbolizira plavo nebo na otočju Hawaii, a crtani lik će se zvati “Lani”. Narančasto bojanje simbolizira sunce, a crtani lik će imati naziv “Lā” koji na Havajskom znači sunce.

f_800_450_16119285_00_images_ANA_ANA_A380_foto_ANA.png

 

Zrakoplovi će putnicima nuditi putovanje u četiri razreda: prvom, poslovnom, premium ekonomskom i ekonomskom. Na katu će biti smješteni putnici prvog razreda koji će imati kapacitet 8 sjedala, poslovnog razreda sa kapacitetom od 56 sjedala, te premium ekonomskog razreda sa kapacitetom od 73 sjedala. Na donjoj razini će biti smješteni putnici koji putuju ekonomskim razredom koji ima kapacitet od 383 sjedala. Sveukupni kapacitet zrakoplova će biti 520 sjedala.

ANA će u svom A380 ponuditi koncept kauča ili kako to oni nazivaju ANA COUCHii. Putnici će morati zakupiti 3 ili 4 sjedala u redu koja će imati mogućnost da ih pretvorite u kauč, točnije u krevet. Za tu uslugu će se morati posebno nadoplatiti u odnosu na klasičnu kartu za ekonomski razred. Ukoliko putujete u paru ili sa djecom to vam je vrlo dobra opcija, jer se možete ispružiti i malo odspavati, a djeca imaju prostor za igru. 

f_800_450_16119285_00_images_ANA_ANA_A380_interior_foto_ANA.png

 

Foto: naslovna fotografija © Airbus; bojanje zrakoplova i karta untrašnjosti © ANA

Twitter