Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

7. prosinac , Međunarodni dan civilnog zrakoplovstva

Piše: Marina Hinić.

Svake godine 7. prosinca, na obljetnicu osnivanja ICAO-a , obilježava se Međunarodni dan civilnog zrakoplovstva.

 

Međunarodni dan civilnog zrakoplovstva ustanovljen je 1994. godine Rezolucijom A29-1 Skupštine ICAO-a, kako bi se obilježio pedeseti rođendan Organizacije međunarodnog civilnog zrakoplovstva i potpisivanja Čikaške konvencije, temeljnog akta kojim se ustrojava sustav međunarodnog zračnog prometa u svijetu, koja je formirana 7. prosinca 1944. g.


Glavni cilj obilježavanja ovog dana je stvoriti i razvijati svijest o važnosti međunarodnog civilnog zrakoplovstva za ukupan društveni i gospodarski razvoj širom svijeta te neprocjenjivu ulogu Organizacije međunarodnog civilnog zrakoplovstva u stvaranju sigurnog, pouzdanog, učinkovitog i ekološki osjetljivog zračnog prometa.


"Ovom se prilikom želim zahvaliti na predanosti i dosadašnjem radu svim sudionicima u sustavu zračnog prometa Republike Hrvatske. Dokazali ste da se naša domovina nalazi u samom vrhu po organiziranosti i upravljanu sustavom zračnog prometa što nam svima treba biti na ponos. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu i svim budućim izazovima uz obilje osobnog i profesionalnog zadovoljstva" rekao je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.