Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Redoviti tjedni pregled neredovitih kretanja zrakoplova

Jan Kotek.

Van Air Europe Let L-410 Turbolet

I ovaj ponedjeljak donosimo vam na Avioradaru pregled neredovitih kretanja zrakoplova u Hrvatskoj. 

Kao i proteklih tjedana, neredovitim charter letovima opet je dominirao malteški zračni prijevoznik Corendon Airlines Europe (XR/CXI) koji je i proteklog tjedna odradio svojih 5 charter linija iz Dubrovnika za Oslo, Billund, Kopenhagen, Stockholm i Helsinki. Njihov zrakoplov tipa Boeing 737-800 došao je u Dubrovnik u ponedjeljak iz Košica u Slovačkoj te odletio iz Dubrovnika u četvrtak prema Antalyji u Turskoj.  

Kod Trade Aira (C3/TDR) došlo je do promjene zrakoplova u najmu od nizozemskog regionalnog zračnog prijevoznika AIS Airlines (IS/PNX). U ponedjeljak je iz Osijeka u njemački Münster odletio zrakoplov tipa British Aerospace Jetstream J-32 reg.oz. PH-DCI, a u srijedu je iz nizozemskog Lelystada doletio u najam isti tip zrakoplova, ali s registracijom PH-BCI. U međuvremenu za domaće linije Trade Aira u Osijek iz Brna u Češkoj doletio je u privremeni najam zrakoplov tipa Let L-410 Tubrolet reg.oz. OK-ASA (na slici) češkog zračnog prijevoznika Van Air Europe (V9/VAA)

Proteklog tjedna čak je 5 letova Eurowingsa (EW/EWG) prema Hrvatskoj odradilo tri zrakoplova u najmu. Dva puta u Zagreb iz Stuttgarta došao je zrakoplov tipa Airbus 319 češkog zračnog prijevoznika CSA Czech Airlines (OK/CSA) u bojama SkyTeama. Iz Kölna u Rijeku i Zagreb došao je zrakoplov tipa Boeing 737-800 od njemačkog zračnog prijevoznika TUIfly (X3/TUI), a drugi zrakoplov istog tipa od istog prijevoznika došao je u Split na liniji iz Stuttgarta. 

U četvrtak u Puli trenažne letove imao je švicarski zračni prijevoznik Swiss Air Lines (LX/SWR) sa svojim novim zrakoplovom tipa Bombardier CS100. Doletio je u Pulu iz Taranta u Italiji te je nakon trenažnih letova odletio u svoju bazu u Zürichu.

Croatia Airlines (OU/CTN) odradila je vikend charter liniju iz Zagreba za Napulj sa zrakoplovom tipa Airbus A320 reg.oz. 9A-CTK s odlaskom iz Zagreba u petak i povratkom iz Napulja u nedjelju. Umjesto subotnjeg mirovanja u Napulju, isti je zrakoplov bio iznajmljen slovenskom zračnom prijevozniku Adria Airways (JP/ADR) za charter liniju s hodočasnicima iz Ljubljane u francuski Lourdes. 

U subotu u Zagrebu na servisu izmijenili su se zrakoplovi britanskog zračnog prijevoznika Thomas Cook Airlines UK (MT/TCX). Na servis u Zagreb iz Birmingahama doletio je zrakoplov tipa Airbus A321 reg. oznake G-NIKO, a nakon završenog servisa odletio je nazad u Birmingham zrakoplov istog tipa reg.oz. G-TCDW.

Američki zračni prijevoznik Kalitta Air (K4/CKS) i proteklog je tjedna imao tri odlaska teretnih zrakoplova tipa Boeing 747-400F iz Katara u Rijeku. U utorak na povratku iz Katara u Rijeku bio je preusmjeren u Zagreb radi vremenskih neprilika te je u srijedu nakon smirivanja vjetra u Rijeci napravio kratki prelet iz Zagreba za Rijeku. Prelet je trajao samo 35 minuta. 

f_800_450_16119285_00_images_KalittaAir_K4_744_N539BC_ZAG-RJK_Mar18_FR24.JPG

Foto © Vedrana Čubranić (RJK/07.03.2018) & © Flightradar24.com

 

Twitter