Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Croatia Airlines A319 blokirao uzletno-sletnu stazu u Dubrovniku

Piše: Nenad Sredojević.

© B.H. - AvioRadar
CTN

 

Zrakoplov Croatia Airlinesa, Airbus A319 reg. 9A-CTI, na letu OU419 iz Frankfurta, nakon slijetanja na uzletno-sletnu stazu 29 u 20:35 po lokalnom vremenu, na njoj se i zaustavio. Stazu nije mogao napustiti samostalno te je zatražio zemaljsku opremu za izguravanje i vuču zrakoplova (pushback). Prema informacijama kojima raspolaže AvioRadar, došlo je do blokiranja upravljanja prednjim kotačem (nose wheel tiller ).

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_CTN_LDDU_onrwy.jpeg

Zrakoplov Wizz Aira iz Varšave koji je bio u prilazu stazi 11, prema instrukciji kontrole letenja prekinuo je prilaz i otišao u tzv. go-around, dok je zrakoplov easyJeta iz Manchestera otišao u holding dok se staza ne oslobodi. 

Airbus je sa staze odvučen nakon 10 minuta, kad je promet na dubrovačkoj zračnoj luci nastavljen.

U 23 sata i 10 minuta zrakoplov je poletio za Zagreb kao let OU669 nakon što ga je na stazu 29 dovuklo zemaljsko vozilo za vuču. U Zagrebu ga je nakon slijetanja na stazu 04 također dočekalo vozilo za vuču i odvuklo na parkirnu poziciju. Na letu za Zagreb je bilo putnika, ali iz Croatia Airlinesa za AvioRadar naglašavaju da je sve po proceduri i pravilniku, odnosno prema Minimum Equipment List (MEL).

Tijekom noći je kvar otklonjen i zrakoplov je ujutro vraćen u redoviti promet na let OU512 za Dublin. 

Twitter