Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Njemački Sundair povremeno dolazi u Zagreb

Jan Kotek.

© Avioradar (ZAG/02.02.2021.)
Sundair Airbus A320

Zrakoplov tipa Airbus A320 njemačkog zrakoplovnog prijevoznika Sundair (SR/SDR) u ponedjeljak, 1. veljače, doletio je na izvanrednom letu pod oznakom SDR62DF iz Berlina u Zagreb. Nije prvi put što Sundair dolazi u Zagreb. Naime, već od jeseni prošle godine dolazi na servis i održavanje svojih zrakoplova u Croatia Airlines (OU/CTN)

Ovaj zrakoplov registarske oznake D-ANNA (na slici) nosi posebno šareno bojanje pod nazivom "Katta macht Urlaub". Proizveden je 2007. godine za njemački Air Berlin (AB/BER) za kojeg je letio samo dvije godine s registarskom oznakom D-ABDS. Nakon toga, letio je za francuskog zrakoplovnog prijevoznika Aigle Azur (ZI/AAF) s registracijom F-HBIB do propadanja francuskog prijevoznika 2019. godine. Od prošle godine je u floti Sundaira. 

Sundair je osnovan 2017. godine s glavnom operativnom bazom u Berlinu. Trenutačno u svojoj floti ima 5 zrakoplova Airbus A320 i 2 manja Airbusa A319. Nedavno je Sundair najavio svoje prve redovite linije za Hrvatsku, odnosno iz Berlina i Düsseldorfa za Brač.