Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Izdvajamo nesvakidašnje dolaske u Split

Piše: Jan Kotek.

© Bojan Ristić (SPU/07./08.2020.)
Windrose Airlines ATR-72-600

Izdvajamo nekoliko neskvakidašnji dolazaka u Split u proteka dva tjedna. 

Ukrajinski zrakoplovni prijevoznik Windrose Airlines (7W/WRC) stigao je 28.srpnja iz Kijeva u Split prvi put s novo preuzetim zrakoplovom tipa ATR-72-600. Naime, potkraj lipnja Windrose je proširio svoju flotu zrakoplova za dva zrakoplova tipa ATR-72-600. Isti zrakoplov pojavio se već i u Puli na liniji iz Kijeva 23. srpnja.

Poljski LOT (LO/LOT) doletio je 29. srpnja iz Gdanjska u Split sa svojim zrakoplovom tipa Embraer ERJ-195 u neobičnoj žutoj boji. Radi se o zrakoplovu koji je letio za ruskog zrakoplovnog prijevoznika Saratov Airlines (6W/SOV). Iako ga je poljski prijevoznik preuzeo u srpnju prošle godine, zrakoplov i dalje nosi bojanje ruskog prijevoznika. 

U galeriji slika ćete još naći zrakoplov Airbus A320 njemačkog zrakoplovnog prijevoznika Condor (DE/CFG) u posebnom retro bojanju. Njemačka Lufthansa (LH/DLH) je 8. kolovoza doletjela je iz Frankfurta u s novim zrakoplovom Airbus A321Neo koji je star manje od godinu dana. Među slikama je i Ukraine International Airlines (PS/AUI) koji je od 18. srpnja obnovio liniju iz Kijeva za Split sa zrakoplovom Boeing 737-800. I za kraj, jedan novi easyJetov (U2/EZY) Airbus A320Neo.  

Twitter