Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Prvi putnički let 9A-CTN za Croatia Airlines

Piše: Bruno Habus.

© AvioRadar - Karlo Mudri (ZAG/05.07.2020.)
Croatia Airlines 9A-CTN

Danas na liniji Croatia Airlinesa OU470 prvi put leti novi zrakoplov u floti Croatia Airlinesa, Airbus A319 reg. oznaka 9A-CTN (na slici). Zrakoplov je poletio prema Parizu u 9 sati, a prema dostupnim informacijama, danas će, po povrtaku iz Pariza, odraditi i let za Dubrovnik.

Podsjetimo se: radi se o zrakoplovu tipa Airbus A319-112 serijskog broja c/n 5085 koji je proizveden u ožujku 2012. godine za njemačkog zrakoplovnog prijevoznika Germania (ST/GMI). Bio je to zadnji zrakoplov Airbus A319 proizvedeni za Germaniju i nosio je registarsku oznaku D-ASTC. Nakon propadanja Germanije u veljači 2019. godine, preuzeo ga je portugalski zrakoplovni prijevoznik HiFly (5K/HFY) i uvrstio ga u flotu svoje tvrtke kćeri HiFly Malta (5M/HFM) s registarskom oznakom 9H-LOL. Tijekom ljeta prošle godine, uglavnom je letio na redovitoj charter liniji iz Toulousea za Hamburg (zračna luka "Finkenwerder") za potrebe prijevoza radnika tvornice Airbus Industrie. Prema nekim ranijim vijestima, trebao je od proljeća ove godine letjeti za Voloteu (V7/VOE)

Zrakoplov je stigao u Hrvatsku u srijedu, 13.5.2020. u 11:15, od kad su na njemu napravljeni potrebni radovi te je bio konzerviran. 

Twitter