Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Let OU631 Croatia Airlinesa preusmjeren u Zagreb

Bruno Habus.

Dash 8 Q400

Let Croatia Airlinesa na liniji OU631 iz Pule za Zadar je preusmjeren u Zagreb. Prilikom slijetanja u Zagreb zrakoplov su dočekali vatrogasci, te je promet u zračnoj luci Zagreb privremeno bio obustavljen pa su dolazni zrakoplovi čekali na slijetanje u 'holdingu'.

Avioradar doznaje kako je zrakoplov Bombardier Dash 8 Q400 reg. oznaka 9A-CQE imao problema sa stajnim trapom.

U cijelosti prenosimo izjavu za javnost Croatia Airlinesa, vezanu uz jutrošnji let:

"Tijekom jutrošnjega redovitog leta OU631 Pula – Zadar – Zagreb na zrakoplovu Dash 8–Q400 došlo je do poteškoće s izvlačenjem prednjeg podvozja na dionici leta prema Zadru. Nakon toga uspješno je primjenjena alternativna procedura izvlačenja prednjeg podvozja, a zrakoplov je umjesto u Zadar preusmjeren u Zagreb, gdje je potpuno sigurno sletio. Dakle, nije riječ o prisilnom slijetanju i na letu nije bilo nikakve drame.

Alternativno izvlačenje prednjeg podvozja podrazumijeva striktnu primjenu operativne procedure proizvođača zrakoplova, odnosno odvlačenje zrakoplova s uzletno-sletne staze pomoću vozila za vuču, što je i učinjeno u MZL Zagreb.

Treba naglasiti da je zrakoplov preusmjeren u ZL Zagreb jer se ondje nalazi tehničko središte tvrtke u kojem se u najkraćem mogućem roku može obaviti sigurnosni pregled i otkloniti tehnička smetnja, što kompaniji omogućuje da zrakoplov što prije vrati u operativno korištenje. Time se istodobno umanjuju dodatne posljedice za obavljanje planiranoga dnevnog prometa.

Dakle. eventualno slijetanje u Zadar uzrokovalo bi dugotrajno izbivanje zrakoplova iz flote, te posljedično još veće poremećaje u dnevnom prometu i kašnjenje mnogo većeg broja putnika. Putnici koji su bili planirani za let iz Zadra u Zagreb do krajnjeg će odredišta biti prevezeni alternativnim prijevozom, odnosno autobusom." - Navodi Croatia Airlines u priopćenju za javnost.

 Vezana vijest:

SQUAWK 7700: Eurowings DH8 kod Zagreba proglasio emergency!

Foto © Maria Horčička

Twitter