Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

TUI uvodi tri nove linije iz Francuske za Dubrovnik

Jan Kotek.

TUI Airlines Boeing 737-800

TUI Airlines Belgium (TB/JAF), zračni prijevoznik turističke grupacije TUI, u ljetnom redu letenja 2018. godine uvest će tri nove linije za Dubrovnik koje dolaze iz francuskih gradova, Deauvillea, Lyona i Nantesa. 

Linija Dubrovnik - Deauville bit će u prometu samo u predsezoni i to u svibnju jednom tjedno svake subote, od 28. travnja do 2. lipnja 2018. godine. Na ovoj liniji će letjeti zrakoplov tipa Embraer ERJ-190. Duga linija, ona iz Lyona, dolazi na ruti Lyon - Podgorica - Dubrovnik - Lyon. Ona će biti u prometu također jednom tjedno, svake subote od 12. svibnja do 13. listopada 2018. godine. Treća ruta, Nantes - Podgorica - Dubrovnik - Nantes, bit će u prometu jednom tjedno i to svakog četvrtka, od 24. svibnja do 11. listopada 2018. godine. Na linijama iz Lyona i Nantesa letjet će zrakoplovi tipa Boeing 737-800 (na slici). 

Linije za TUI iz Lyona, Nantesa, Parisa i Toulousea za Split će biti u prometu isto kao i prošle. Jedina izmjena će biti na liniji iz Lillea. Ova linija će biti povezana s Podgoricom pa će zrakoplov tipa Boeing 737-700 letjeti na novoj ruti Lille - Podgorica - Split - Lille jednom tjedno svake nedjelje, od 20. svibnja do 14. listopada 2018. godine. Ostale linije za Split  ostaju bez izmjena isto kao i prošle godine.

Ostaje još samo naglasiti da u ljetnom redu letenja ostaje i linija Deauville - Brač, ali će biti u prometu svake subote umjesto utorkom, te nastavlja s prometom kada završi linija iz Deauvillea za Dubrovnik, odnosno od 16. lipnja do 6. listopada 2018. godine sa zrakoplovom Embraer ERJ-190. Druge linije TUIa za Brač najavili smo u članku, koje je ranije objavljen na Avioradaru:

TUI Airlines Belgium uvodi novu liniju za Brač iz Nizozemske

Foto: Avioradar J.K. (DBV/13.7.2017)