Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

United Airlines proširio code-share suradnju s Croatia Airlinesom

Piše: Jan Kotek.

© Avioradar - Jan Kotek (FRA/27.05.2012.)
United Airlines Boeing 767-400

United Airlines (UA/UAL) s uvođenjem nove linije iz New Yorka (zračna luka "Newark") za Dubrovnik proširio je code-share suradnju s hrvatskim nacionalnim zrakoplovnim prijevoznikom Croatia Airlinesom (OU/CTN). Oba  prijevoznika su članovi globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance.  

U ponudi je nova mogućnost na letovima iz SAD-a presjedati u Dubrovniku prema Zagrebu na letove Croatia Airlinesa koji će nositi oznake United Airlinesa UA7257/UA7258. Pored toga ostaju i dugogodišnje mogućnosti presjedanja na letove Croatia Airlinesa u Frankfurtu, Münchenu, Zürichu, Amsterdamu i drugim zračnim lukama gdje letovi Croatia Airlinesa isto nose oznake United Airlinesa prema Zagrebu. Suprotno tome, Croatia Airlines uopće ne nudi code-share suradnju na letovima United Airlinesa prema odredištima u SAD-u, a ranije je to bilo u ponudi. 

United Airlines je u međuvremenu također odlučio početi s prometom za Dubrovnik ranije nego što je najavljeno, pa je sad prvi polazak iz Newarka prema Dubrovniku planiran 1. srpnja umjesto ranije najavljenog prvog leta 8. srpnja.  

Twitter