Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Ruski S7 Airlines najavio povratak na linije Split i Zadar

Piše: Jan Kotek.

© S7 Airlines
S7 Airlines Boeing 737-800

Ruski zrakoplovni prijevoznik S7 Airlines (S7/SBI), član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika OneWorld, najavio je povratak na linije iz Moskve za Split i Zadar. Linija Moskva (zračna luka "Domodedovo") - Zadar bila je u prometu u ljetnom redu letenja 2013. godine, ali nakon jedne ljetne sezone bila je otkazana. Nakon 8 godina ova linija ponovno je u ponudi, jednom tjedno, subotom, od 26. lipnja do 25. rujna, sa zrakoplovom tipa Boeing 737-800 (na slici). Ovo je trenutačno jedina izravna linija iz Moskve za Zadar. 

S7 Airlines obnovit će i liniju Moskva (zračna luka "Domodedovo") - Split. I ova linija je bila u prometu nekoliko godina u proteklom desetljeću, i to do tri puta tjedno, ali bila je prekinuta nekoliko godina prije izbijanja pandemije. Sada je u ponudi jednom tjedno, petkom, od 25. lipnja do 24. rujna, isto sa zrakoplovom tipa Boeing 737-800.  

Linija Moskva - Pula već je u prometu i tijekom cijele ovogodišnje ljetne sezone u ponudi je jednom tjedno, nedjeljom, i to do 24. listopada. No, linija Moskva - Dubrovnik, koja je niz godina bila u prometu, a otkazana je s početkom pandmije, nije uopće u ponudi za ovu godinu.