Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Poljski LOT obnovio je promet prema Dubrovniku i Splitu

Piše: Jan Kotek.

© LOT Polish Airlines
LOT Polish Airlines

Poljski nacionalni zrakoplovni prijevoznik LOT Polish Airlines (LO/LOT), član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance, prije mjesec dana je obnovio promet na liniji Varšava - Zagreb. U srijedu, 28. travnja, obnovljene su i linije iz Varšave za Dubrovnik i Split. 

Linija Varšava - Dubrovnik u prometu će u početku biti s dva leta tjedno, srijedom i subotom, a od 28. svibnja planirano je pojačanje na četiri leta tjedno, s dodatnim letovima četvrtkom i petkom. Radnim danima najavljeni su zrakoplovi Embraer ERJ-195, a subotom veći zrakoplov Boeing 737-800. Ipak, na jučerašnjem prvom letu doletio je manji zrakoplov Embraer ERJ-175. Linija Varšava - Split najavljena je za cijeli ovogodišnji ljetni red letenja s dva leta tjedno, srijedom i nedjeljom, sa zrakoplovima Boeing 737-800. Linija Varšava - Zadar u ponudi je tek od 12. lipnja, jednom tjedno, subotom, sa zrakoplovom Embraer ERJ-195. Letovi za Rijeku nisu u ponudi, a Pula je bila oktazana i prije pandemije. 

Pored toga, ovih dana je LOT pustio u prodaju i dvije dodatne sezonske linije iz manjih poljskih gradova prema Hrvatskoj. Linija Krakow - Dubrovnik u prometu je već nekoliko godina, a za ovo ljeto je u ponudi od 19. lipnja jednom tjedno, subotom. Linija Rzeszow - Zadar počela je s prometom tek prošle godine usprskos pandemiji, a ponovo je u ponudi i za ovu godinu s jednim letom tjedno, isto subotom, od 19. lipnja. Obje ove dodatne linije najavljene su s manjim zrakoplovima Bombardier Q400.

Twitter