Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Ruski Aeroflot najavio dvije nove linije za Hrvatsku

Piše: Jan Kotek.

© Avioradar - Ivan Stojaković (ZAG/2016.)
Aeroflot Russian Airlines Boeing 737-800

Ruski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Aeroflot - Russian Airlines (SU/AFL), član globalnog udruženja zrakoplovih prijevoznika SkyTeam, pustio je u prodaju dvije nove linije iz Rusije za Hrvatsku. Od 1. lipnja su u ponudi svakodnevni letovi na novim linijama iz Moskve (zračns luka "Šeremetjevo") za Dubrovnik i Pulu. Promet prema Dubrovniku je prekinuo još 2015. godine. Tada je na svakodnevnoj liniji dolazio uglavnom manji zrakoplov Airbus A319, ali sada je najavljen veći, Boeing 737-800 (na slici). 

Aeroflot do sad nije imao redovitih linija prema Puli. U Pulu je dolazio nekoliko godina tijekom ljeta samo na charter linijama. Prema tome, u Puli se radi o prvom otvaranju redovite linije koja će biti u prometu svakodnevno, isto sa zrakoplovom Boeing 737-800. Zanimljivo je što trenutačno nema u ponudi letova na dugogodišnjoj redovitoj liniji iz Moskve za Split

U ponudi je i linija iz Moskve za Zagreb na kojoj je nedavno obnovljen promet. Počela je s jednim letom tjedno, četvrtkom, a do lipnja je planirano postupno pojačanje na tri leta tjedno, ponedjeljkom, četvrtkom i subotom, sa zrakoplovima Sukhoi SSJ-100 i Airbus A320. Aeroflot je prekinuo promet prema Hrvatskoj prošle godine na proljeće, odnosno početkom pandemije, i nije imao redovitih linija prema Hrvatskoj prošlog ljeta. 

Twitter