Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Dva prijevoznika obnovila su promet prema Zagrebu

Piše: Jan Kotek.

© Avioradar - Marko Kovačićek (ZAG/12.2019.)
LOT Polish Airlines Embraer ERJ-175

Dva zrakoplovna prijevoznika u proteklim danima obnovila su promet prema Zagrebu. Oba su ga bila prekinula u siječnju ove godine.

Prvi je bio austrijski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Austrian Airlines (OS/AUA), član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance, a ponovno je počeo s prometom na liniji Beč - Zagreb od petka, 26. ožujka. U početku će biti samo četiri leta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom, zrakoplovom tipa Embraer ERJ-195. Prije pandemije, Austrian je na ovoj ruti imao 3 leta dnevno. Linije iz Beča za Dubrovnik i Split odgođene su do potkraj travnja. 

Drugi je poljski nacionalni zrakoplovni prijevoznik LOT Polish Airlines (LO/LOT), isto član Star Alliancea. On je obnovio promet na liniji Varšava (zračna luka "Frederyk Chopin") - Zagreb od nedjelje, 28. ožujka. I na ovoj liniji će u početku biti četiri leta tjedno, i to utorkom, srijedom, petkom i nedjeljom. Linija je prije pandemije bila u prometu s dva leta dnevno. Na jutarnjim letovima najavljeni su zrakoplovi Embraer ERJ-170, dok su na poslijepodnevnim letovima najavljeni zrakoplovi Embraer ERJ-175 (na slici).

Twitter