Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Njemačka Lufthansa obnovila promet prema Hrvatskoj

Piše: Jan Kotek.

© Avioradar - Karlo Mudri
Lufthansa Mitsubishi CRJ-900

Njemački nacionalni zrakoplovni prijevoznik Lufthansa (LH/DLH) i član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance, obnovio je promet prema Hrvatskoj u utorak, 9. ožujka. Prvi dolazak bio je na liniji broj LH1414/DLH1414 iz Frankfurta u Zagreb. Na ovoj liniji to je povratak nakon točno godinu dana jer je zadnji odlazak iz Zagreba za Frankfurt bio 8. ožujka prošle godine. 

U ožujku je planirano 6 letova tjedno, a od travnja već njih 11. Postupno će se pojačavati linija, da bi od 2. lipnja bila ponovno u prometu 2 puta dnevno, kao i prije početka pandemije. Ipak će se 2. lipnja, nakon dugog niza godina, potpuno promjeniti red letenja za oba dnevna leta. Linija će se u Frankfurtu vezati za nove valove, a zrakoplovi Lufthanse više neće imati noćenje u Zagrebu. Na svim letovima najavljeni su zrakoplovi tipa Mitsubishi CRJ-900 (na slici).

Druga linija iz Münchena za Zagreb nije u ponudi za cijeli ljetni red letenja, odnosno sve do kraja listopada. Izravni letovi između dva grada su u ponudi samo kroz code-share suradnju s hrvatskim nacionalnim zrakoplovnim prijevoznikom Croatia Airlinesom (OU/CTN)

Linije prema drugim hrvatskim odredištima na Jadranu postupno će početi s prometom nakon 27. ožujka, ali više o njima u drugom članku. 

 

 

Twitter