Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

British Airways obnovio promet prema Hrvatskoj

Piše: Jan Kotek.

© Avioradar - Karlo Mudri (ZAG/06.04.2019.)
British Airways Airbus A320Neo

British Airways (BA/BAW), član globalne udruge zrakoplovnih prijevoznika OneWorld, obnovio je promet prema Hrvatskoj još od četvrtka, 9. srpnja. Prve dvije obnovljene linije bile su iz Londona (zračna luka "Heathrow") za Split i Zagreb. Linija za Zagreb odvija se s četiri leta tjedno, ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom, a linija za Split 5 puta tjedno, ponedjeljkom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom. 

Linija za Dubrovnik počela je s prometom tjedan dana kasnije, od četvrtka, 16. srpnja. Na ovoj liniji došlo je do izmjene. U prometu je već niz godina sa zračne luke "Gatwick". British je, naime, prebacio sav promet sa "Gatwicka" na "Heathrow" te to se odnosi i na liniju za Dubrovnik. U prometu je tri puta tjedno, ponedljekom, četvrtkom i subotom.

Linija za Pulu će tek početi s prometom od 1. kolovoza, dva puta tjedno, utorkom i subotom. Od 1. kolovoza će se i linije za Dubrovnik i Zagreb pojačati na svakodnevno, a linija za Split na 9 letova tjedno, odnosno po dva leta će biti subotom i nedjeljom. 

Na prvim letovima bili su dosta zatupljeni novi zrakoplovi Airbus A320Neo (na slici). 

 

Twitter