Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Švicarski Helvetic Airways prvi put dolazi na Brač

Jan Kotek.

© Avioradar - Jan Kotek (PRG/10.05.2016.)
Helvetic Airways Embraer ERJ-190

Švicarski zrakoplovni prijevoznik Helvetic Airways (2L/OAW) uskoro planira dolazak na Brač. Naime, samo jedan dolazak iz Züricha i povratak u ponudi su u slobodnoj prodaji aviokarata, isto kao i ostale redovite linije. 

Dolazak je planiran u ponedjeljak, 27. srpnja, a povratak je u četvrtak, 30. srpnja. Trenutačno Helvetic u svojoj floti ima samo zrakoplove tipa Embraer ERJ-190 (na slici). Svi Fokkeri F-100 napustili su flotu do prosinca prošle godine. Ovi letovi su u suradnji sa švicarskom turističkom agencijom Meersicht Travel & Lifestyle. Najavljuju uskoro i ponudu istog jednokratnog dolaska u Dubrovnik u kolovozu.

Helvetic za ovu godinu nije imao najavljenih linija prema Hrvatskoj, a ne leti ni na vlastitim linijama prema Hrvatskoj već nekoliko godina. Ranije je imao redovite linije za Pulu, Rijeku i Split. Također, povremeno je letio i na redovitim linijama za Swiss International Air Lines (LX/SWR) za Zagreb, a na charter linijama bio je i na svim ostalim hrvatskim zračnim lukama osim Brača.